al contingut a la navegació Informació de contacte

Finalitzen les obres al Molí Vell de Bellpuig

Aquesta setmana s’han acabat les obres de millora realitzades a l’edifici del Molí Vell de Bellpuig, un edifici del S. XIII, propietat actual de l’Ajuntament de Bellpuig.

DIMECRES 14 JULIOL 2021

Dilluns tenia lloc la recepció del final d’obra de les obres realitzades a l'edifici del molí vell de Bellpuig. hi van assistir representants dels serveis tècnics i d’intervenció de la Diputació de Lleida i per part de l’Ajuntament de Bellpuig els regidors Josep Raurich, regidor d’Urbanisme, Inés Granollers, primera tinent d’alcalde i l’arquitecte municipal, Jordi Bosch.

L’actual torre del Molí Vell de Bellpuig és una obra del segle XIII, probablement bastida vers el 1250, juntament amb una bona colla d’edificacions similars escampades per les rodalies sobretot dins l’àmbit de la conca del riu Corb, històricament conegut com riu Corp.

De tota la sèrie de molins conservats de la mateixa tipologia, el de Bellpuig és el que millor ha preservat l’aspecte de fortificació i els sistemes defensius originals, basats en espitlleres i matacans.

Aquest molí va deixar de funcionar el 1960 quan va ser desmuntat i va quedar abandonat.  Actualment és propietat de l’Ajuntament de Bellpuig, que hi ha intervingut per recuperar aquest espai en dues ocasions. Les restauracions han anat encaminades en actuacions relacionades amb l’estructura i la coberta en una primera fase (2018), i de consolidació  estructural del molí  així com altres elements necessaris per a la seva posada en ús (forjats, formació d’escales d’accés entre diferents nivells, formació d’un bany d’accés públic, obertures i dotació de serveis: electricitat, llum, etc.) en aquesta segona fase (2021).

L’interès del municipi i de l’Ajuntament de Bellpuig per la restauració del Molí Vell denota un fort compromís envers el seu patrimoni. El factor més destacat és la voluntat de generar un projecte global que inclogui la promoció turística i de divulgació del patrimoni municipal, donant un embolcall coherent a la realització del projecte de Restauració del Molí Vell.

Galeria d'imatges