al contingut a la navegació Informació de contacte

Es constitueix l'Ajuntament de Bellpuig amb majoria absoluta d'acord municipal republicà

El fins ara alcalde Jordi Estiarte continua quatre anys més al capdavant d'un consistori format també per Compromís Municipal, el grup independent Il·lusiona't i el Partit Popular.

DISSABTE 17 JUNY 2023

Els resultats de l'escrutini de les passades eleccions del 28 de maig van donar 853 vots a Acord Municipal Republicà, 475 a Compromís Municipal, 283 al Grup Independent Il·lusiona't, 144 al Partit Popular i 97 a Treballem per Bellpuig. Hi va haver 66 vots nuls i 69 vots en blanc.

Aquests resultats van donar 7 regidors per a Acord Municipal Republicà, 3 per Compromís Municipal, 2 al grup Independent Il·lusiona't i 1 al Partit Popular.

Els regidors que avui han pres posició del seu càrrec són:

Jordi Estiarte Berenguer, AMR
Imma Oliva Piera, AMR
Dolors Florensa Santiver, AMR
Jordi Santiveri Gilabert, AMR
Inés Granollers Cunillera, AMR
Aleix Oliva Piera, AMR
Álex Domínguez Pareja, AMR
Ramon Gassó Brufau, CM
Jordi Torres Mateu, CM
Aida Gabernet Grañó, CM
Salvador Bonjoch Guim, Grup Independent Il·lusiona't
Josep Noró Sorolla, Grup Independent Il·lusiona't
Fco. Javier Arqué Barios, PP

Després de constituir-se la mesa d'edat i de procedir a les votacions per escollir alcalde, Jordi Estiarte ha sortit escollit per majoria absoluta.

Estiarte ha destacat al seu discurs la importància d'exercir el dret a vot i ha manifestat que "el dret al sufragi l'han guanyat de manera constant i inexorable milions i milions de persones que, al llarg de la història contemporània, han compromès la seva integritat física i de vegades hi han deixat la vida perquè puguem gaudir d'aquest dret, d'aquest privilegi que elles i ells no van tenir. Hem de saber ser dignes hereus d'aquest sacrifici i no menysprear-lo."

Ha agraït tot seguit a les 1987 persones que el dia 28 de maig van exercir el seu dret al sufragi i ha recordat la figura d'Isidor Cònsul, com a bellpugenc de referència, com a escriptor compromès i com a professor aquest any que l'INS Lo Pla d'Urgell ha celebrat el seu 50è aniversari.

Galeria d'imatges