al contingut a la navegació Informació de contacte

Els nens i nenes de Bellpuig commemoren els 30 anys dels Drets dels Infants

DIJOUS 21 NOVEMBRE 2019

Ahir, 20 de novembre, es va celebrar el Dia Universal dels drets dels Infants.

Enguany aquesta data és doblament significativa perquè el 20 de novembre de l’any 1959 es va signar la Declaració universal dels Drets de l’Infant i també un 20 de novembre del 1989, es va adoptar la Convenció dels drets de l’Infant a l’Assemblea General de les Nacions Unides.

Aquesta convenció és de caràcter vinculant. Aquí es reconeix, als infants i adolescents, el dret de ser agents actius dels seus propis drets. La Convenció es va convertir en llei l’any 1990, amb l’acceptació i signatura de 20 països entre els quals està l’Estat Espanyol.

A Bellpuig, va ser el d’ahir, un dia de sensibilització i de reflexió envers el compliment d’aquests drets en el dia a dia dels infants d’arreu del món, gràcies als actes organitzats des de la regidoria d’Educació de l’Ajuntament, amb l’objectiu de poder celebrar amb tots els infants de la vila, aquesta data tan assenyalada.

La proposta va ser un Cicle de Cinema temàtic, destinat als alumnes de primària dels dos centres educatius. Pel·lícules curosament seleccionades per al tractament de la temàtica dels Drets dels Infants.

Els més petits van veure la pel·lícula Els Tipitips, que descriu moments de la vida quotidiana dels infants més menuts. Barallar-se amb els amics i les amigues, jugar, anar a dormir fora de casa, fer-se mal o perdre’s al supermercat són situacions senzilles però que esdevenen el centre de grans emocions, també perquè requereixen la cura de les persones adultes.

Pels nens i nenes de 1r a 3r es va escollir la pel·lícula El bosc del Haquivaqui, on se’ns explica una bella història d’amistat i convivència.

Finalment pels alumnes de 4t a 6è, La vida d’en Carabassó, on se’ls va narrar la història d’un nen que viu en una casa d’acollida.