al contingut a la navegació Informació de contacte

Els “Espurnetes Foc Foll” de Bellpuig celebren 10 anys

DIUMENGE 13 OCTUBRE 2019

El dissabte 12 d’octubre, la Colla infantil de dimonis “Espurnetes Foc Foll” de Bellpuig van celebrar el seu desè aniversari amb una festa oberta a tothom.

Els actes de la festa van començar a les 6 de la tarda, amb una xocolatada i jocs creatius per als infants.

A les 8 del vespre els “Espurnetes Foc Foll” van fer un correfoc amb l'acompanyament dels Tabalers Folls Xics, i també de “La Cabreta de Reus”, una colla infantil de dimonis que havien convidat a la festa.

A les 10 del vespre al poliesportiu va tenir lloc un sopar popular, on es va homenatjar als impulsors dels “Espurnetes Foc Foll” i els primers integrants.

També al poliesportiu, la festa va acabar amb un concert de Carlitos Miñarro i l’Orquestra Rumbera.

La Colla infantil de dimonis “Espurnetes Foc Foll”.

Entre l’any 2009 i el 2010, la Colla de dimonis de Foc Foll de Bellpuig es proposa crear un planter infantil de dimonis que seguissin els seus passos, per assegurar-se així la seva continuïtat.

És d’aquesta manera com van néixer els “Espurnetes Foc Foll” que al principi estaven formats per quatre infants, amb l’acompanyament imprescindible dels seus familiars, que a més de seguir-los allà on anaven van haver de formar-se juntament amb els seus fills per a poder manipular petards durant els correfocs. Ara aquells quatre Espurnetes del principi, ja formen part de la Colla de dimonis Foc Foll.

Actualment els “Espurnetes Foc Foll” són una quinzena de nenes i nens, i durant l’any participen en diferents correfocs i intercanvis amb altres colles.

Dins el seu calendari de correfocs, són dates assenyalades la Festa de Sant Joan de Bellpuig i la Tracalada que té lloc durant la Festa Major.

En els correfocs, als “Espurnetes Foc Foll” els acompanyen els Tabalers Folls Xics integrats per una vuitantena de nenes i nens, i les seves famílies.

Galeria d'imatges