al contingut a la navegació Informació de contacte

Els empresaris i empresàries de Bellpuig fan una trobada amb el conseller Roger Torrent

Una trentena d'empresaris i empresàries de Bellpuig es van reunir divendres durant un dinar amb el conseller i li van traslladar les seves inquietuds i preocupacions

DIMARTS 07 JUNY 2022

Divendres va tenir lloc a Bellpuig un dinar de treball entre empresaris i empresàries de la vila i el conseller d’Empresa i Treball el Molt Hble. Sr. Roger Torrent. 

El dinar, al que també hi va assistir l’alcalde Jordi Estiarte, la regidora d’Economia i Empreneduria, Imma Oliva, i la tinent d’alcalde, Inés Granollers, va comptar també amb la presència del delegat del Govern de la Generalitat, Bernat Solé, del director dels SSTT de Treball, Afers Socials i Famílies, Vidal Vidal i del president i del vicepresident del Consell Comarcal, Gerard Balcells i Xavier Freixes respectivament. 

Des de Bellpuig es va traslladar al conseller diferents aspectes que preocupen relacionats principalment amb les infraestructures (con son la situació actual de la variant, la manca de sòl industrial, el desplegament de la fibra òptica als polígons, aspectes relacionats amb el POUM i amb la zona ZEPA dels secans Belianes, Bellpuig i Preixana, la xarxa de trens obsoleta...) aspectes que fan referencia  a les relacions amb l’administració (com són els tràmits lents i complicats amb l’administració, la desconfiança amb els fons FNGEU i els impostos elevats...) i aspectes relacionats amb el comerç local (la necessitat de més recolzament i ajuts). 

Concretament alguns dels empresaris van expresar també al conseller la dificultat de trobar ma d’obra qualificada i que normalment es troben amb la situació que ells mateixos han de formar als seus treballadors sense rebre cap ajuda per part de l’administració ni una rebaixa per exemple en aquests casos de la seguretat social. També van posar de manifest la dificultat de contractar aprenents ja que els joves de 16 a 18 anys no poden manipular productes químics, no poden treballar en alçada, no poden aixecar segons quins pesos... en aquest sentit consideren que la normativa no ajuda a aquesta contractació. 

El conseller Torrent, per la seva part, va explicar que la situació actual és complicada per la sortida de la crisi de la covid i per la guerra d’Ucraïna i l’encariment de preus però també va destacar que tot i que hi ha dificultats a curt termini, hi ha oportunitats a mig i llarg termini. Hi ha fons europeus i recursos interessants que cal aprofitar i oportunitats de captació de nous projectes per al nostre territori. 

Pel que fa a la formació professional el conseller va constatar que s'ha de revertir una situació que s’arrossega de fa molts anys en la que s’ha considerat la formació professional com uns estudis d’inferior nivell que els universitaris i amb menys prestigi i s’està treballant per conscienciar als alumnes i també a les famílies de les oportunitats laborals que genera la formació professional i de les sortides de treball qualificat que té. 

Segons el conseller Torrent, que va escoltar i recollir totes les inquietuds expressades, trobades com aquesta són molt interessants per a fer polítiques.

Galeria d'imatges