al contingut a la navegació Informació de contacte

El ple de l’Ajuntament de Bellpuig aprova una moció de resposta a la sentència del Tribunal Suprem i per demanar l’amnistia per a les persones preses polítiques catalanes i en defensa del dret d’autodeterminació

DIMECRES 16 OCTUBRE 2019

El dimarts 15 d’octubre a les 9 del vespre, a la Sala de Plens Municipal, el ple de l'Ajuntament de Bellpuig es va reunir en sessió extraordinària i urgent amb un únic punt a l’ordre del dia: l’aprovació d’una “Moció de resposta a la sentència del Tribunal Suprem i per demanar l’amnistia per a les persones preses polítiques catalanes i en defensa del dret d’autodeterminació”.

La moció va ser aprovada amb els vots favorables de tots els grups municipals del plenari: Acord Municipal Republicà, Junts per Catalunya i CUP AMUNT.

La declaració aprovada manifesta el rebuig a la sentència condemnatòria feta pública pel Tribunal Suprem, als representants institucionals i de la societat civil que van ser jutjades per fer possible el referèndum de l’1 d’octubre de 2017, constatant que “representa una regressió dels drets i les llibertats de la ciutadania de Catalunya” i reclama la llibertat “immediata” dels presos polítics i també la seva amnistia, així com per als exiliats. També reivindica el dret a l’autodeterminació “per resoldre el conflicte polític existent, per via democràtica i pacífica”.

Durant el ple, l'alcalde, Jordi Estiarte, va llegir la carta que va escriure Oriol Junqueras i va posar èmfasi en el fet que feia 79 anys que ahir havien afusellat al president Lluís Companys, al moment fosc que ens ha tocat viure, a la llarga condemna a què han estat sentenciats els nostres representants polítics i socials i al fet que ho han estat per donar compliment a l'encàrrec polític que el poble els va donar. Va dir també que la sentència no ens ha d'afeblir i hem de seguir lluitant pacíficament com a poble unit.

Pel que fa al grup municipal CUP AMUNT, la seva portaveu Sandra Oriola va afegir que és imprescindible que en els propers dies i hores tothom hi posi el seu gra de sorra, que ens han de veure com un poble organitzat, mobilitzat i desobedient. Que cal que exercim el nostre dret a la manifestació, a la protesta i a la desobediència civil.

Per la seva part Junts per Bellpuig, a través del seu portaveu, Salvador Bonjoch, va proposar que Bellpuig es declari per mitjà d'una propera moció municipi lliure i sobirà.