al contingut a la navegació Informació de contacte

El lliurament dels Premis Valeri Serra i Boldú de Cultura Popular s'ajorna fins a principis de juny

D'altra banda, la xarxa de biblioteques de la Generalitat de ponent, ja disposa de la col·lecció de les publicacions

DIMARTS 02 MARÇ 2021

L’Ajuntament de Bellpuig confirma que aquest any, en motiu de les circumstancies socials i sanitàries ocasionades per la Covid-19, la comissió organitzadora de l’acte de lliurament dels Premis Valeri Serra i Boldú de Cultura Popular ha acordat ajornar aquest acte, previst inicialment pel dia 27 de març, fins a principis de juny.

Recordem que els Premis Valeri Serra i Boldú de Cultura Popular, fent honor al l’escriptor i folklorista local Valeri Serra i Boldú, són una cita anual ineludible que aquest any arriba  a la seva 36ª edició i que se suma al prolífic panorama de premis que tenen el seu marc referencial els Països Catalans.

La recuperació i divulgació de la cultura popular, és a dir, del conjunt de tradicions (musicals, artístiques i culturals), de costums, de llegendes i de dites populars dels Països Catalans ha estat la premissa d’aquest premi que es convoca anualment a Bellpuig i que aquest ajorna el seu atorgament igual que ho va haver de fer l’any passat, en motiu de la pandèmia.

D’altra banda, seguint amb la voluntat de difondre les publicacions premiades amb aquest Premi ahir, l’alcalde de Bellpuig, Jordi Estiarte, va fer lliurament a la directora de la Central de Biblioteques de Lleida, la Sra. Nativitat Moncusí de la col·lecció de publicacions de que es disposa actualment juntament amb els reculls de cultura popular que es publica per les categories infantils i juvenils.

Aquest donatiu, es suma als que l’Ajuntament de Bellpuig va fer a l’Institut d’Estudis Ilerdencs i a l’UdL, per impulsar-ne el seu coneixement i posar-lo a disposició de tots els públics.

Aquesta iniciativa es traslladarà també a les centrals de Tarragona, Girona i Barcelona per a que puguin sol·licitar també les publicacions i les puguin distribuir per les biblioteques segons el seu criteri.