al contingut a la navegació Informació de contacte

El Campanar del Convent de Sant Bartomeu participa del nou projecte turístic "Fars de Ponent"

Avui s'ha presentat a la Seu Vella de Lleida "Fars de Ponent", una ruta turística que agermana patrimoni cultural de la Plana de Lleida.

DIJOUS 01 JUNY 2023

Aquest matí ha tingut lloc a la Seu Vella de Lleida, la presentació de la ruta turística "Fars de Ponent". Un projecte turístic basat en l'agermanament del Patrimoni de les comarques de la Plana de Lleida, i que vol fer visibles i convertir en atractius turístics les torres, campanars, talaies i miradors de Ponent. Una ruta que neix com un projecte pilot i que uneix de moment, a 9 poblacions per mitjà de torres o campanars.

Els alcaldes i representants de les nou poblacions impulsores del projecte (Agramunt, Balaguer, Bellpuig, Cervera, Les Borges Blanques, Linyola, Lleida, Os de Balaguer i Tàrrega) han participat avui de la presentació que pretén, utilitzant valors patrimonials i paisatgístics, incrementar el nombre de visitants i millorar el coneixement i la marca de les comarques de Ponent.

La ruta, que és lliure i sense ordre de recorregut predeterminat ni restricció d'edat, s'articula amb la promoció conjunta d'un passaport que facilitarà enregistrar cada visita amb tota la col·lecció de segells/enganxines dels diferents Fars a mode de petit àlbum col·leccionable.

El passaport, que té un disseny d'inspiració japonesa, incorpora elements simbòlics com són el sol de les millors postes de sol de Ponent, la cigonya com a emblema de les alçades, la rama de fruiters en flor de la primavera lleidatana, la boira i elements geomètrics inspirats en l'arquitectura dels fars.

Es pot adquirir als punts d'informació de cada municipi o als propis monuments i els primers 3.000 son gratuïts, condicionats a la primera visita que es realitzi. El límit temporal per a realitzar la ruta és d'un any des del primer segell/enganxina i acabar-la té premi (una samarreta de Fars de Ponent u altres productes de marxandatge).

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges