al contingut a la navegació Informació de contacte

El Trio Halíř de Praga, actua en el 6è Cicle de concerts Bellpuig Ressona

Avui diumenge 18 de novembre a les 12 del migdia al Teatre Armengol de Bellpuig, dins el 6è Cicle de concerts al Teatre Armengol Bellpuig Ressona, hi actuava el Trio Halíř de Praga.

DIUMENGE 18 NOVEMBRE 2018

La formació cambrística és un Trio per a piano format per Eduardo Garcia, lleidatà establert a Praga (Violí), Jana Podolská (Violoncel) i Stanislav Gallin (Piano), que naixia l’any 2016 per donar a conèixer la figura del virtuós violinista txec Karel Halíř.

A Bellpuig, el Trio Halíř ha interpretat peces de dos compositors romàntics: el lleidatà Enric Granados i el rus Piotr Ilitx Txaikovski.

A la primera part del concert ha ofert el “Trio en Do major, op. 50” de Granados i a la segona part el “Trio en La menor, op. 50” de Txaikovski.

El 6è Cicle de concerts al Teatre Armengol “Bellpuig Ressona”, l’organitza l’Escola Municipal de Música de Bellpuig, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Bellpuig.

Propers concerts del 6è Cicle de Concerts al Teatre Armengol “Bellpuig Ressona”:

  • 24 de febrer de 2019: Grup vocal Mezzos.

  • 24 de març de 2019: BCN Sax Project.

  • 26 de maig de 2019: Orquestra Simfònica del Conservatori de Manresa.

  • 2 de juny de 2019: Banda Municipal de Música de Bellpuig.

Tots els concerts tindran lloc al Teatre Armengol a les 12 del migdia.

Preu de l’entrada: 3 € (gratuït pels alumnes de l’Escola Municipal de Música de Bellpuig).

Trio Halíř:

Eduardo Garcia: Violí

Jana Podolská: Violoncel

Stanislav Gallin: Piano

El Trio Halíř neix el 2016 per a donar a conèixer la figura del virtuós violinista txec Karel Halíř (Vrchlabí 1859- Berlín 1909). Es podria dir que Halíř fou el Leonardo da Vinci del violí de la segona meitat del segle XIX i principis del XX. El violinista txec va destacar, amb un altíssim nivell, en les quatre facetes més importants que pot dur a terme un violinista: solista, músic de cambra, concertino i professor.

La formació ha actuat en festivals com el de Castella-la Manxa, Joventuts Musicals de Maó, Cicle de Música de Cambra de Còrdova, el Teatre Metropol de Tarragona, l’Auditori Enric Granados de Lleida i en vàries ciutats de la República Txeca, Alemanya, Itàlia, etc., sempre rebent crítiques molt positives.

A l’estiu de 2017, el Trio Halíř va enregistrar el seu primer CD “Granados – Dvořák” a l’Auditori Enric Granados de Lleida per la discogràfica txeca Arcodiva amb distribució del segell Naxos.

El següent projecte discogràfic de Trio Halíř, sempre amb Arcodiva i Naxos, serà el Trio en La menor op. 17 de Paul Juon, estrenat per Halíř el 1902 i el Trio en La menor op. 50 de Txaikovski, que Halíř interpretà el gener de 1888 a Leipzig davant del compositor mateix, el qual en el seu diari va afirmar que els músics van actuar fantàsticament.

En el futur més pròxim Trio Halíř actuarà en una gira por la República Txeca durant el mes de febrer de 2019, interpretant el Trio de Txaikovski. El 19 de febrer destaca un concert a Praga per a celebrar el 131è aniversari de l’estrena txeca del Concert per a violí de Txaikovski que Halíř va tocar al Rudolfinum de Praga sota la batuta del propi compositor.

Galeria d'imatges