al contingut a la navegació Informació de contacte

Dia de les Cultures a Bellpuig

Les comunitats de Bangladesh, Marroc i Senegal participen de la jornada cultural

DIMARTS 27 SETEMBRE 2022

El passat dissabte dia 24 de setembre, tenia lloc a Bellpuig el Dia de les Cultures, una jornada de convivència entre les diferents comunitats culturals que viuen a la població. 

Bellpuig, amb poc més de 5000 habitants, té una diversitat cultural que ens enriqueix extraordinàriament com a població.  Una de cada cinc persones residents a Bellpuig té el seu origen en un país estranger, i les comunitats més nombroses són les d’origen marroquí, romanès, senegalès i bengalí. La majoria d’aquestes comunitats compten amb associacions registrades que contribueixen amb la seva presència i accions a engrandir las vida social i cultural del municipi.

Aprofitant aquesta realitat i les dinàmiques que se’n deriven, el passat dissabte es va celebrar el “Dia de les Cultures” , una jornada de convivència en que les diferents comunitats participants  van disposar d’un espai on compartir la seva cultura, història, tradicions, gastronomia, vivències personals. També es va comptar comptarem amb la participació de professionals de diversos àmbits de la gestió intercultural que a través de xerrades i taules de debat per ajudar a enfocar el repte de la interculturalitat a la nostra societat.

Concretament hi van participar Àngela Peña, educadora social de la Fundació Diagrama, el senador Robert Masih, l'alcalde de Castelló de Farfanya Omar Noumri, el Dr. Abdoulaye Ly, llicenciat en traducció i interpretació, Miriam Hatibi, activista cultural, per mitjà d'una projecció i la diputada al parlament de Catalunya, Najat Driouech. 

Entre les autoritats assistents hi eren presents el delegat del Govern de la Generalitat, Bernat Solé, el president del Consell Comarcal, Gerard Balcells, diputats a la Diputació de Lleida i Muhamad Mutamusil Islam, agregat de cultura de l'embaixada de Bangladesh a Madrid. 

Galeria d'imatges