al contingut a la navegació Informació de contacte

Dia de la Memòria Història i del Reconeixement a les Víctimes de la Guerra Civil

DILLUNS 04 GENER 2021

L’any passat, l’equip de govern va declarar el dia 4 de gener el Dia de la Memòria Històrica.

La població de Bellpuig, que tenia uns 3100 habitants l’any 1936, va patir els efectes de la guerra civil del 1936 al 1939 de forma especialment cruenta.

A banda dels soldats cridats a files i que van morir al front, Bellpuig va patir a principis de gener de 1939, múltiples bombardejos de l’aviació feixista que, agafant com a objectius les cases del nucli urbà, van assassinar dones, homes i nens.

D’aquests bombardejos va ser especialment cruent el del dia 4 de gener de 1939 a dos quarts de nou del matí, durant el qual va morir més població civil i la zona més castigada va ser justament els carrers del voltant del punt alt del carrer Valeri Serra.

Des de l’any passat que en aquest punt es fa una ofrena floral i  a la mateixa hora del bombardeig es fa un repic de campanes.

Aquest any, amb les mesures previstes per la pandèmia la convocatòria no s’ha fet de manera extensiva sinó que s’ha posat en coneixement de la població i s’ha demanat per les xarxes demanar una minuts a pensar en totes aquelles persones que durant aquell bombardeig van perdre la vida.

L’ofrena floral, tot i així s’ha fet com l’any passat als jardins del Carrer Valeri Serra, on durant aquest any està previst instal·lar-hi un monument