al contingut a la navegació Informació de contacte

Decret de Convocatòria de la primera consulta popular no referendària de Bellpuig

Bellpuig decideix sobre la instal·lació d’un nou tanatori amb una sala ecumènica i un forn crematori per a la incineració de persones difuntes.

DIVENDRES 18 FEBRER 2022

El dia 15 de febrer de 2022 es va signar el decret de Convocatòria de la primera consulta popular no referendària de Bellpuig, que posteriorment es publicarà al Butlletí Oficial de la Província de Lleida i al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Què votem? Decidir sobre la instal·lació d’un nou tanatori amb una sala ecumènica (on es podrien fer ritus funeraris de qualsevol religió i ritus funeraris laics) i un forn crematori per a la incineració de persones difuntes, segons el projecte de l’empresa de Bellpuig Gestió i Serveis Funeraris del Camí del Bosc 2.

 

Quina serà la pregunta? “Voleu que es construeixi a Bellpuig un tanatori amb sala ecumènica i forn crematori a l’emplaçament proposat per l’empresa Gestió i Serveis Funeraris?”

Amb 3 possibles respostes, SÍ, NO, EN BLANC.

 

Qui té dret a votar? Persones físiques residents a Bellpuig, que hagin complert els 16 anys el dia 1 d’octubre de 2020 i que estiguin residint al municipi, com a mínim, des de l’1 de gener de 2016.

 

Com Votarem? Votarem electrònicament des de qualsevol dispositiu electrònic amb accés a internet o des del punt de votació que s’instal·larà a l’Ajuntament de Bellpuig al carrer Homenatge a la Vellesa 6 i que estarà en funcionament durant el període de consulta, a disposició de les persones votants, de dilluns a divendres de 10:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:30 hores.

Cada persona, per poder votar, rebrà per correu un document explicatiu de la consulta i un codi QR personal de votació electrònica. El codi és personal i intransferible i és necessari per poder votar. La pèrdua del codi comporta la pèrdua del dret a vot. El codi no es pot regenerar. CAL QUE CONSERVEU AQUEST CODI FINS QUE HAGUEU VOTAT.

 

Quan votarem? A partir de les les 00:00 hores del dia 21 d'abril de 2022 i finalitzarà a les 00:00 hores del dia 5 de maig de 2022 .

Qui pot fer campanya i debat públic?

Aquelles entitats, associacions o organitzacions establertes als articles 13, 21 i 22 de la Llei 10/2014, del 26 de setembre, de consultes populars no referendàries i d'altres formes de participació ciutadana que són:

Els partits polítics amb representació a l’ajuntament de Bellpuig que rebran una notificació informant-los d’aquest dret

Les organitzacions socials o professionals amb personalitat jurídica l’objecte de les quals tingui relació amb l’objecte de la consulta que poden manifestar la seva voluntat de formar part del procés de consulta si la comissió de control els reconeix aquest dret.

 

Disposeu d'un arxiu adjunt que és el document original del decret que es publicarà al Butlletí Oficial de la Província de Lleida i al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya

 

Fitxers adjunts