al contingut a la navegació Informació de contacte

CONSULTA POPULAR 1 D’OCTUBRE DE 2020

DILLUNS 28 SETEMBRE 2020

CONSULTA POPULAR 1 D’OCTUBRE DE 2020

 

Perquè he d’anar a votar l’1 d’octubre?

Amb la voluntat de ser fidels a un model de governança republicana i de commemorar la data històrica del referèndum sobre l’autodeterminació de Catalunya de l’1 d’octubre de 2017, l’equip de govern de l’Ajuntament de Bellpuig l’any 2019 va prendre el compromís de celebrar una consulta popular cada 1 d’octubre per decidir sobre aspectes que siguin de l’interès de la nostra ciutadania.

 

Què votaré aquest 1 d’octubre?

El mateix any 2019, l'equip de govern de l’Ajuntament de Bellpuig va promoure una Moció sobre la memòria històrica i el reconeixement a les víctimes de la Guerra Civil, en què es van adoptar diversos acords com la construcció i habilitació a la via pública d'un element memorial a les víctimes d’aquell conflicte bèl·lic.

Aquest element ha de tenir unes dimensions aproximades de 3 metres de llargada per 1,5 metres d'alçada i hi apareixeran els noms de les víctimes de la Guerra Civil. Serà un lloc de memòria per al conjunt de la ciutadania de Bellpuig i un reconeixement a les famílies afectades que, després de més de 80 anys, veuran públicament reconeguda la seva pèrdua i disposaran d'un espai que vol trencar amb el llarg període de silenci, de dolor i de patiment i vol contribuir a projectar llum sobre els assassinats i la repressió que van patir el seus familiars i que els va ser negat durant la dictadura franquista i també durant totes les dècades posteriors.

També hem de tenir en compte l'enorme potencial pedagògic que aquest element memorial tindrà per a la població escolar de Bellpuig, l’accés a aquesta informació els mostrarà els efectes d’un dels episodis històrics més traumàtics de Bellpuig que va segar vides, drets, esperances i il·lusions tant individuals com col·lectives.

Aquest element commemoratiu també ha de servir com a espai de trobada i de reconeixement per a la celebració institucional del Dia local de la Memòria Històrica que es va acordar instaurar el dia 4 de gener. La declaració del dia 4 de gener com a Diada de la Memòria Històrica de Bellpuig, posa al centre de la iniciativa memorial del municipi, el mortífer bombardeig que va tenir lloc aquell dia.

 

Puc votar aquest 1 d’octubre?

Tenen dret a vot totes les persones residents a Bellpuig i que tinguin 16 anys complerts el dia 1 d’octubre de 2020.

 

On i com puc votar?

Presencialment. Les votacions es podran fer presencialment el dia 1 d’octubre de 2020 al vestíbul de l’Ajuntament de Bellpuig al carrer Homenatge a la Vellesa entre les 8:30 i les 14:00 i entre les 16:00 i les 20:00, identificant-se documentalment amb DNI, NIE o permís de conduir i dipositant una papereta a la urna.

Telemàticament. Si no vols o no pots desplaçar-te fins l’Ajuntament el dia 1 d’octubre, pots votar telemàticament des de casa.

Només has de descarregar-te el formulari de votació que trobaràs com a arxiu adjunt a aquesta notícia a la pàgina web de l’Ajuntament.

Cal que triïs qualsevol de les tres opcions de votació i a continuació envies el formulari per correu electrònic a l’adreça alcaldia@bellpuig.cat indicant al correu el teu nom cognoms i número de DNI o NIE. Es podran enviar els formularis de votació fins al diumenge 11 d’octubre de 2020, inclòs.

 

Com es comptaran els vots?

Vots vàlids. Aquelles paperetes o formularis de votació telemàtics que tenen marcada una sola casella.

Vots en blanc. Aquelles paperetes o formularis de votació telemàtics que no tenen cap casella marcada.

Vots nuls. Aquelles paperetes o formularis de votació telemàtics que tenen marcada més d’una casella.

Si un formulari de votació telemàtic s’envia sense fer constar al correu electrònic el nom, els cognoms i el número de DNI o NIE de la persona que ha emès el vot, també es considerarà vot nul.

Una vegada efectuat l’escrutini físic de la urna i del vot telemàtic a partir del dia 11 d’octubre, si es detecta que una mateixa persona ha votat físicament i telemàticament, es declararà nul el vot telemàtic d’aquesta persona.

 

Quines són les meves opcions de vot?

1.-Jardins del carrer Valeri Serra. La justificació d’aquesta ubicació és que durant la Guerra Civil el carrer Valeri Serra, que s’anomenava carrer Llibertat, va ser objectiu prioritari dels bombardejos i és on hi va haver una gran quantitat de víctimes.

2.-Replà de l’Església. La justificació d’aquesta ubicació és la seva proximitat al refugi antiaeri que tenia la seva boca just a sota del replà, al carrer Església.

3-La meva proposta justificada. Si trieu aquesta opció haureu de justificar els motius que considera adients per a la instal·lació a l’indret triat.

Fitxers adjunts