al contingut a la navegació Informació de contacte

Concert EXVBA en motiu de l’Any Cardona

El bellpugenc Xavi Font presenta amb Elba Fernández un concert basat en la polifonia del renaixement a l’església parroquial

DIMECRES 02 NOVEMBRE 2022

El passat dilluns dia 31 d’octubre, i en el marc dels actes de celebració de l’Any Cardona, Xavi Font i Elba Fernández van presentar a l’església parroquial el concert EXVBA, un concert basat en la polifonia del renaixement davant del mausoleu de Ramon de Cardona. 

El concert, tal i com va explicar el mateix Xavi Font, és un projecte que tots dos músics van començar l’any passat i que van realitzar per primer cop al convent de San Domingos de Bonaval a Santiago de Compostela, lloc on reposen les restes de dues grans figures literàries i socials de Galícia: Rosalía de Castro i Alfonso Rodríguez Castelao.

El projecte, està inspirat amb els cants d’algunes espècies de balena que canten en bucle 7 cançons, una per cada un dels 7 darrers anys. D’aquesta manera s’expliquen les unes a les altres el que els ha passat, on han migrat, si han tingut fills, o han perdut a algú estimat i proper. EXVBA presenta 7 temes i cada any en descarta un i en presenta un de nou, peregrinant per esglésies i espais nous en els que la música canviï i ressoni diferent. 

Aquest any, coincidint amb el 500 aniversari de la mort de Ramon de Cardona, el tema que s’ha presentat està dedicat al personatge i va incloure un toc de campanes que va cloure el concert. 

Galeria d'imatges