al contingut a la navegació Informació de contacte

Concert de Reis a càrrec de la Bellpuig Cobla i lliurament de la XXV Beca Josep Maria Bernat per a Joves Instrumentistes de Cobla a Bellpuig

DIUMENGE 12 GENER 2020

Avui diumenge 12 de gener a les 6 de la tarda, al Teatre Armengol de Bellpuig, la Bellpuig Cobla, dirigida per Concepció Ramió, oferirà el tradicional Concert de Reis de Bellpuig.

Durant el transcurs del concert es lliurarà la XXV Beca Josep Maria Bernat per a Joves Instrumentistes de Cobla, que cada any convoca l’Ajuntament de Bellpuig i l’Associació Músics per la Cobla, amb el suport de la Colla Sardanista de Bellpuig.

El concert de Reis de l’any 2020 a Bellpuig, l’organitza l’Ajuntament de Bellpuig, amb la col·laboració de l’Associació Músics per la Cobla i la Colla Sardanista de Bellpuig, i amb el patrocini de Llavors Fitó.

XXV Beca Josep Maria Bernat per a Joves Instrumentistes de Cobla.

Gerard Montsech Gonzàlez, instrumentista de tenora, és el guanyador de la 25a Beca Josep Maria Bernat per a Joves Instrumentistes de Cobla.

Així ho va acordar el jurat qualificador de la beca, després d’escoltar en audició privada els joves instrumentistes de cobla que van quedar finalistes d’aquesta edició.

L’acte de lliurament de la beca tindrà lloc en el transcurs del Concert de Reis de Bellpuig, on el guanyador interpretarà una peça.

La Beca Josep Maria Bernat per a Joves Instrumentistes de Cobla es convoca en caràcter individual i està dotada amb 2.500 €.

Com el seu propi nom indica, es tracta d’una beca dirigida als estudiants d’instruments de cobla joves, que no hagin complert els 21 anys.

L’Associació “Músics per la Cobla” convoca aquesta Beca, amb el suport de les institucions i associacions musicals del municipi de Bellpuig, amb la intenció de promoure l’estudi dels instruments que conformen la cobla, conjunt musical ben peculiar i característic del nostre país, i amb la voluntat d’honorar la memòria del qui fou un dels compositors de música per a cobla més emblemàtics i importants del segle XX.

El jurat estava format per músics vinculats al món de la cobla i representants de les entitats organitzadores.

El guanyador de XXV Beca Josep Maria Bernat per a Joves Instrumentistes de Cobla:

Gerard Montsech Gonzàlez, de Rubí, és instrumentista de tenora.

Aquest s’inicia dins del món de les sardanes des de molt petit com a dansaire, ja que als 3 anys ja participava com a dansaire de competició a la colla, llavors alevina, “Petits Amunt i Crits” de Terrassa. En aquesta faceta va ser campió de Catalunya de sardanes revesses (2014), en la categoria individual infantil.

Pel que fa als seus estudis i trajectòria musical, els inicia l’any 2009 a l’Escola Municipal de Música de Rubí.

Des del 2010 que estudia tenora amb Enric Ortí i des del 2014 que ho compagina amb el Grau professional de Saxo al Conservatori de Sant Cugat del Vallès.

Ha estat membre de la Cobla Ciutat de Roses i actualment forma part de la Banda ARM Segle XXI de Rubí interpretant amb Tenora diverses sardanes adaptades per a banda i cobla com la Santa Espina, Puigsoliu o els Segadors.

També actualment és membre de la Banda de Cerdanyola com a saxo solista i de la formació musical de l’Esbart dansaire Sant Marçal de Cerdanyola del Vallès com a saxo baríton.

Així mateix també és membre de la Cobla la Principal de Terrassa, on es reparteix el primer lloc de tenora amb el seu company Marc Martínez.

Completa el seu currículum la participació en les 1es Jornades d’Estudi dels Instruments de la Cobla (JEIC) a l’ESMUC i la realització del “Curs amb So de Cobla” amb Jordi Molina de professor.

Gerard Montsech, també ha tocat amb “La Cobla del Futur” (un projecte que fusionava la cobla La Principal de La Bisbal amb una selecció de músics de cobla menors de 30 anys nascuts a comarques gironines), i va col·laborar l’any 2017 amb el tenora i compositor Jordi Molina en el concert “Matèria del Temps” que es va oferir a les festes de la Mercè de Barcelona.