al contingut a la navegació Informació de contacte

Concert de Reis a càrrec de la Bellpuig Cobla i lliurament de la XXIV Beca Josep Maria Bernat per a Joves Instrumentistes de Cobla a Bellpuig

Avui diumenge 13 de gener a les 6 de la tarda, al Teatre Armengol de Bellpuig, la Bellpuig Cobla, dirigida per Concepció Ramió, oferirà el tradicional Concert de Reis de Bellpuig. Durant el transcurs del concert es lliurarà la XXIV Beca Josep Maria Bernat per a Joves Instrumentistes de Cobla, que cada any convoca l’Ajuntament de Bellpuig i l’Associació Músics per la Cobla, amb el suport de la Colla Sardanista de Bellpuig.

DIUMENGE 13 GENER 2019

El concert de Reis de l’any 2019 a Bellpuig, l’organitza l’Ajuntament de Bellpuig, amb la col·laboració de l’Associació Músics per la Cobla i la Colla Sardanista de Bellpuig, i amb el patrocini de Llavors Fitó.

XXIV Beca Josep Maria Bernat per a Joves Instrumentistes de Cobla.

Roc Tàpia Castellà, instrumentista de fiscorn, és el guanyador de la 24a Beca Josep Maria Bernat per a Joves Instrumentistes de Cobla.

Així ho va acordar el jurat qualificador de la beca, després d’escoltar en audició privada els joves instrumentistes de cobla que van quedar finalistes d’aquesta edició.

L’acte de lliurament de la beca tindrà lloc en el transcurs del Concert de Reis de Bellpuig, on el guanyador interpretarà una peça.

La Beca Josep Maria Bernat per a Joves Instrumentistes de Cobla es convoca en caràcter individual i està dotada amb 2.500 €.

Com el seu propi nom indica, es tracta d’una beca dirigida als estudiants d’instruments de cobla joves, que no hagin complert els 21 anys.

L’Associació “Músics per la Cobla” convoca aquesta Beca, amb el suport de les institucions i associacions musicals del municipi de Bellpuig, amb la intenció de promoure l’estudi dels instruments que conformen la cobla, conjunt musical ben peculiar i característic del nostre país, i amb la voluntat d’honorar la memòria del qui fou un dels compositors de música per a cobla més emblemàtics i importants del segle XX.

El jurat estava format per músics vinculats al món de la cobla i representants de les entitats organitzadores.

El guanyador de XXIV Beca Josep Maria Bernat per a Joves Instrumentistes de Cobla:

Roc Tàpia Castellà, de Súria, és instrumentista de fiscorn.

Va començar el seu contacte amb la música als 5 anys per mitjà de l’Escola Municipal de Música de Súria.

Als 6 anys comença a tocar el saxòfon i als 13 anys inicia els seus estudis de Grau Professional al Conservatori Municipal de Música de Manresa, amb el saxòfon com a instrument principal i amb el fiscorn i el trombó de vares com a instruments secundaris.

Entre la seva experiència professional destaca la seva participació com a músic del 2011 al 2016 a la Banda Unió Musical del Bages.

Des de l’any 2014 que toca a la banda de Música de Cardona i des del 2016 que és músic en actiu de la Firabar Big Band de Cardona.

En l’àmbit de la cobla, com a fiscorn ha format part de la Cobla Canigó i de la Principal de Berga i actualment ho és de la Cobla Súria i la Cobla Vila d’Olesa.