al contingut a la navegació Informació de contacte

Concert de “Les Kol·lontai” al Convent de Sant Bartomeu de Bellpuig

DIUMENGE 18 AGOST 2019

El dissabte 17 d’agost a les 8 del vespre al claustre del Convent de Sant Bartomeu de Bellpuig, el grup femení “Les Kol·lontai”, presentava el seu disc “Cançons Violeta”, en el qual posen música a poemes, paraules i reflexions fetes per dones.

Més d'un centenar de persones van assistir a l’espectacle, que recollia les veus de diferents dones que han contribuït, des del seu àmbit, a la lluita pels drets de la dona.

Sota el títol “Cançons Violeta, cançons feministes per a la llibertat i la igualtat”, Les Kol·lontai musicaven les paraules de dones com Montserrat Roig, Maria Mercè Marçal, Marina Garcés i Montserrat Abelló entre d’altres, en un espectacle que reflexionava, des de la música, sobre la condició de ser dona amb un missatge reivindicatiu, reflexiu i carregat d'esperança.

El quartet femení “Les Kol·lontai” el formen: Meritxell Gené, Montse Castellà, Sílvia Comes i Ivette Nadal, aquesta última no va poder ser al concert de Bellpuig.

El nom del grup es deu a la feminista i política comunista soviètica Aleksandra Kol·lontai, i reivindica, d’aquesta manera, el feminisme com a llavor de llibertat i d’igualtat.

El concert de “Les Kol·lontai” al Convent de Sant Bartomeu de Bellpuig, estava inclòs dins el Programa d’activitats en museus, monuments i jaciments que impulsa durant l’estiu l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural, sota el títol “Viu el patrimoni”, i comptava amb la col·laboració de l’Ajuntament de Bellpuig.