al contingut a la navegació Informació de contacte

Commemoració del Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones a Bellpuig

Avui diumenge 25 de novembre a dos quarts de dotze del matí, davant del teatre Armengol de Bellpuig s’ha celebrat un acte organitzat per l’ajuntament de Bellpuig, per a Commemorar el Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones.

DIUMENGE 25 NOVEMBRE 2018

L’acte commemoratiu ha reunit desenes de persones i en aquest la presidenta de l’Associació de dones Atenea de Bellpuig, Sra. Anna Sisó i la Regidora de Benestar Social, Sanitat i Dona de l’Ajuntament de Bellpuig, Sra. Cristina Burgueño, han llegit un manifest unitari que estava redactat per la periodista Ariadna Oltra i consensuat per la Generalitat de Catalunya, les diputacions i les entitats municipalistes.

Les dones tenim dret a viure lliures de violències sexuals. #LliuresISensePor”.

L'Institut Català de les Dones (ICD) enguany ha posat en marxa la campanya de sensibilització “Les dones tenim dret a viure lliures de violències sexuals. #LliuresISensePor”, en el marc de la commemoració del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones del 25 de novembre de 2018.

Amb aquesta iniciativa, manifesta el reconeixement que, des de les institucions, es fa de les violències sexuals en tota la seva magnitud, així com la seva implicació en la seva resposta amb els recursos de la Xarxa d'atenció i recuperació integral a les dones que pateixen violència masclista.

SIAD de l’Urgell.

A l’Urgell, el Consell Comarcal amb col·laboració amb els ajuntaments i d’altres institucions, disposa del Servei d’Informació i Atenció a les Dones de l’Urgell, conegut com a SIAD de l’Urgell.

El SIAD de l’Urgell és un servei gratuït adreçat a les dones, que ofereix informació, orientació i assessorament en tots aquells aspectes de la vida de les dones; en els àmbits laboral, social, personal i familiar entre altres.

Aquest és també un servei de referència que atén les necessitats específiques de les dones i que incrementa l’eficàcia de la sensibilització social, la prevenció, l’atenció i la detecció de la violència masclista.

La finalitat del SIAD de l’Urgell és donar resposta a les diferents demandes d’informació de les dones, així com potenciar els seus processos d’autonomia i contribuir a la superació de totes les situacions de desigualtat de gènere que encara perduren, amb una atenció de més proximitat a les dones.

Al SIAD s’ofereixen serveis d’informació, acollida i acompanyament, serveis d'assessoria jurídica i serveis d’atenció psicològica.