al contingut a la navegació Informació de contacte

Comença la Fira Cuida't de Bellpuig

Un taller de cuina, xerrades d’alimentació saludable i esports es reparteixen durant tres dies d’activitats a la vila.

DISSABTE 23 OCTUBRE 2021

Aquest any, la Fira Cuida’t de Bellpuig es presenta amb un format diferenciat atesa la situació que encara vivim de limitacions i de mesures a prendre que dificulten el format habitual de la mateixa. 

És voluntat del consistori continuar amb la realització d’aquest esdeveniment no sols pel missatge pedagògic que vol transmetre d’hàbits saludables sinó també perquè es considera que aquesta és una fira que aglutina moltes inquietuds i per mitjà de la qual es potencia la participació i la interrelació d’entitats i comerços locals. 

Aquest any, no hi haurà expositors ni productors al pavelló poliesportiu sinó que el format es distribuirà en tres dissabtes, durant els quals es realitzaran diferents tallers i activitats per promocionar la vida saludable. 

Avui, han començat les activitats amb un taller de cuina que, a més a més, s’emmarcarà dins la setmana Bio que té lloc del 16 al 24 d’octubre arreu de Catalunya i que pretén promocionar i donar a conèixer la producció i alimentació ecològiques entre la població. 

El taller de cuina tenia lloc a la Llotja de Bellpuig i sota el títol “Cuina fàcil, de proximitat, ecològica i saludable amb Thermomix” Montse Granollers ha presentat diferents maneres de cuinar aliments de proximitat, de la nostra terra i ecològics amb aquest aparell cuinant diferents alhora. 

Els i les assistents han pogut aprendre a fer avui un arròs integral del Mediterrani, ous al plat, una base de pizza integral i una mouse de xocolata. En acabar, han pogut fer un tast  d’aquest plats.

A l’acte hi ha assistit la regidora d’esports, Imma Oliva i l’alcalde, Jordi Estiarte, que ha destacat que aquest any hem pogut fer una mica més que l’any passat, que la Fira no es va poder celebrar, i que espera que l’any vinent ja puguem tornar a la normalitat de l’edició.

Les properes activitats estan previstes per dissabte dia 30 que es tractarà la importància d'una bona alimentació amb propostes i idees fàcils per guanyar salut i el dia 6 de novembre, a les activitats esportives, bàsiques per la nostra salut física i mental.

 

Programa:

Dia 30 d’octubre a les 18.00 hores: XERRADA "COM ENTRENAR LA TEVA ALIMENTACIÓ"

Lloc: Llotja de Bellpuig

De vegades, no sabem si mengem perquè tenim gana o per gola, el pilot automàtic que portem posat tot el dia ens ha afectat a les nostres eleccions alimentàries i tot i saber què és el que hauríem de menjar, no ho aconseguim fer. Aprenem a detectar de tot allò que ens limita a menjar més saludable i de com aconseguir, poc a poc, un canvi equilibrat, saludable, segur i agradable.

A les 19.30 hores: XERRADA "L'ALIMENTACIÓ TAMBÉ S'ENTRENA DINS DE LA PRÀCTICA ESPORTIVA"

Què hem de menjar abans de realitzar un entrenament o una competició esportiva? És suficient hidratar-nos amb aigua durant la pràctica esportiva? I després, hem de menjar o prendre quelcom per recuperar? 

Xerrades a càrrec de la Sra. Naila Martínez @my_nutritionist dietista-nutricionsita especialitzada en nutrició esportiva per augmentar el rendiment esportiu, el benestar de l'esportista i evitar lesions.

 

Dia 6 de novembre: ACTIVITATS ESPORTIVES 

A les 9.00 hores: Sessió d’entrenament amb l’Associació Atletisme Xafatolls de Bellpuig.

Lloc: Plaça 1 d’octubre 

De les 10.00 hores: Caminada de 10 km. “Coneix el Camí Ignasià”.

Sortida i arribada: davant de l'Ajuntament

Inscripcions: enviar un correu electrònic amb nom, DNI, data de naixement i telèfon a ceurgell@gmail.com o trucar al 650 91 01 65

El mateix dia de la caminada cal portar 2€ per l’assegurança. Cal portar aigua. 

De les 16.00 a les 18.00 hores: Bitlles per a totes les edats a les pistes de la plaça 1 d’octubre. Descobreix la salut física i mental que t’aporta aquest esport. 

A partir de les 17.00 hores: Bàsquet, jocs de pilota i circuits d’habilitat al pavelló poliesportiu 

De 17.00 a 19.00 hores: Dansa creativa i contemporània a l’Escola de Dansa.

A les 17.00: Dansa Creativa per a nens i nenes de 3 a 6 anys.

A les 18.00: Dansa Contemporània per a nens i nenes i joves de 7 a 18 anys. 

De les 18.00 a les 19.30 hores: Gimnàstica Rítmica: escalfament-maneig d’aparell i Hip Hop a la sala escolar del pavelló poliesportiu. Exhibició i activitats per a nens i nenes de totes les edats. 

A les 20.00 hores: Bàdminton a la sala escolar del pavelló poliesportiu

 

Galeria d'imatges