al contingut a la navegació Informació de contacte

Cloenda de la “Fira Cuida’t” de Bellpuig

DIUMENGE 17 NOVEMBRE 2019

Avui diumenge 17 de novembre a les 8 de la tarda al pavelló poliesportiu de Bellpuig, tancava les portes, la 1a edició de la “Fira Cuida’t” de Bellpuig.


La
Fira Cuida’t volia promocionar l’esport i la vida saludable per mitjà de xerrades d’informació i divulgació, tallers de cuina saludable amb productes de proximitat, activitats esportives programades, i l’exposició i venda de productes de proximitat i saludables.

L’Ajuntament de Bellpuig organitzava aquest cap de setmana del 16 i 17 de novembre la Fira Cuida't, la primera fira de l'esport i de la vida saludable de la vila, una fira que és el fruit de l'evolució de la Fira Conserva't, però que posava més èmfasi en la necessitat de realitzar activitats físiques i esportives per a tota la població per tal de tenir una vida més saludable.

En aquest sentit, un valor afegit que aportava la fira d'enguany, era la implicació de les entitats esportives de la vila, i la col·laboració de l'Equip d'Atenció Primària de Bellpuig i d'INEFC Lleida, que durant la mateixa oferien activitats obertes als visitants.

A més, els tallers i xerrades d’aquesta edició anaven molt enfocats a la necessitat de fer esport, però també en el fet de fer-ho en condicions, valorant riscos i tenint en compte en cada cas la necessitat d’una correcta alimentació.

Tenint en compte que per a una correcta alimentació no es poden oblidar els productes de proximitat com a base de l’alimentació diària, a la fira s’hi trobaven com sempre productes artesanals, de proximitat i saludables. Les conserves també hi eren presents com una manera tradicional i saludable de conservar aquests productes de proximitat.

Els comerços de Bellpuig també hi tenien lloc, amb la col·laboració de l'associació de comerciants Foment de Mercats. Alguns dels comerços presentaven activitats programades, relacionades amb el benestar i la vida saludable.

A més, novament hi havia un tast de vins i es mantenia l’oferta de menús per dinar i sopar, basats en productes de proximitat i de conserva que oferien diversos restaurants de la vila durant els dies de la fira.

Dins el recinte de la fira també hi havia un espai dedicat a la promoció turística de la vila i de la Comarca de l’Urgell, i un altre espai amb una mostra de llibres de la Biblioteca Municipal de Bellpuig.

En donar per acabada la 1a edició de la Fira Cuida’t, des de l’Ajuntament de Bellpuig s’ha valorat positivament el transcurs d’aquesta 1a edició, pel que fa a l’assistència de visitants i la participació d’aquests en les diferents xerrades, tallers i activitats per a totes les edats que s’hi oferien.

Des del consistori s’opina que s’ha assolit l’objectiu principal del certamen, el qual cercava donar a conèixer els actius de salut de la població i la riquesa d’entitats i associacions amb què compta.

Resum d’Activitats, Tallers i Xerrades de la fira CUIDA’T.

Diumenge, 17 de novembre:

A les 10 del matí hi havia una TIRADA DE BITLLES de competició a les pistes locals i a partir de les 12, una jornada pràctica de bitlles catalanes per petits i grans.

A les 2/4 de 11 del matí ha començat una MINI MARXA CICLISTA amb un recorregut per la població i més tard un CIRCUIT D’HABILITAT amb la bicicleta davant del Camp de Futbol, organitzat per la Penya Pedal de Bellpuig.

Durant el matí s’ha fet una jornada de portes obertes D’AIKIDO i CLASSES DE DEFENSA PERSONAL femenina i masculina a càrrec del 6è Dan Sensei Josep Cònsul, a la sala del Club Aikido.

També durant el matí hi havia portes obertes A LES PISTES DE TENNIS.

A les 11 hores s’oferia un TAST DEL MÈTODE FELDENKRAIS, per a reduir tensió i dolor i guanyar qualitat de vida. Organitzat pel centre de ioga OM i a càrrec de Salvador Giribet.

A 2/4 de 12 s’ha realitzar una Taula Rodona amb el títol “QUIN HA DE SER EL NOSTRE ESPORT I PERQUÈ”. Amb la participació de Gonzalo Gil, professor d’INEFC i investigador en entrenament, que feia de moderador i amb la Sra. Divina Farreny, llicenciada en CAFiE, diplomada en infermeria i gerent de la Regió Sanitària de Lleida Alt Pirineu i Aran del Servei Català de la Salut, el Sr. Àlex Izquierdo, corredor d’ultraressistència, el Sr. Sebastià Mas, professor d’INEFC i investigador en activitat física i salut i la Sra. M. Lluïsa Salvia infermera de Sant Martí.

A 2/4 de 12 hi havia un taller de cuina “L’ART DELS CONFITATS: una manera tradicional i saludable de cuinar i conservar els productes de proximitat” a càrrec de Rosa Piqué i Ester Miralles.

Durant el dia dins el recinte de la fira es feien exhibicions de GIMNÀSTICA RÍTMICA AMB APARELLS, a càrrec del Club Ippon i un taller d’iniciació a aquest esport.

A les 1 del migdia s’ha realitzat un TAST DE VINS AMB EL CELLER CAL CABO de Sant Martí de Maldà, amb el patrocini de COMERCIAL CÒNSUL.

A les 5 de la tarda s’ha fet un taller d’inici a la MARXA NÒRDICA, MOLT MÉS QUE CAMINAR AMB BASTONS.

A les a 2/4 de 6 de la tarda hi havia una demostració de CUINA AMB FRUITES a càrrec de Romi Pijuan.

També a 2/4 de 6 de la tarda per als més menuts s’ha fet la presentació del conte UN PETÓ DE XOCOLATA a càrrec del seu autor el Sr. Ricard Bertran.

Tot seguit hi havia berenar amb XOCOLATADA per tots els nens i nenes assistents, amb la col·laboració de Xocolata Jolonch.

A 2/4 de 6 de la tarda ha començat la Xerrada d’Enric Herrera, SUPERANT BARRERES AMB ALIMENTACIÓ I ESPORT, que per mitjà de la seva pròpia experiència personal ens feia entendre com afecta l’alimentació i l’exercici físic a l'hora de superar una malaltia o conviure amb aquesta.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges