al contingut a la navegació Informació de contacte

Cloenda de la 7a Fira Conserva't de Bellpuig

Avui diumenge 11 de novembre a les 8 de la tarda al pavelló poliesportiu de Bellpuig, tancava les portes, la 7a edició de la Fira Conserva’t de Bellpuig.

DIUMENGE 11 NOVEMBRE 2018

L'Ajuntament de Bellpuig organitzava aquest cap de setmana del 10 i 11 de novembre, la 7a fira amb productes de Conserva i de Proximitat, on cada cop pren més forca la intenció de conscienciar cap a una vida saludable per mitjà d'una alimentació equilibrada, amb productes de proximitat i tornant a recuperar la cuina tradicional de conserves i del rebost.

Esta vida saludable pasa también por la práctica del ejercicio físico , de ahí también el nombre de la misma, Conserva't, de ahí que se potenciaban actividades deportivas y el gimnasio municipal ofrecía una jornada de puertas abiertas este domingo . Asimismo, una de las charlas de la feria trataba sobre la importancia de ir bien calzado a la hora de practicar deporte.

La feria Conserva't cada año reúne productores de conserva dulce y salada y de productos de proximidad en el pabellón polideportivo, y se complementa con talleres, charlas y demostraciones de cocina que siempre aportan novedades y pueden ser de interés para los visitantes.

Dins l’oferta de tallers i xerrades que hi ha a la fira aquest any, en destacava el dissabte la de la xef, nutricionista, coach i blogger, Marta Vergés, que dins del cicle de conferències Dóna Informa't, impulsat pel Consell Comarcal de l’Urgell, oferia sota el títol “Som més del que mengem”.

Entre les novetats d'enguany, avui diumenge 11 de novembre ha tingut lloc una jornada de portes obertes al nou gimnàs de Bellpuig, on a més s'oferirà classes dirigires gratuïtes i es podia provar la sala fitness.

També durant els dies la fira s’havia organitzat un mercat esportiu de 2a mà, que permetia vendre i adquirir productes de segona mà entre les persones particulars que ho desitgessin.

Avui diumenge a la 1 del migdia d’avui diumenge s’ha lliurat un altre cop dins el certamen el “Premi a la millor conserva o melmelada”.

El lliurament del premi ha tingut lloc a 2/4 d’1 del migdia i ha comptat amb l'assistència del director de Serveis territorials del Departament d'Empresa i Coneixement a Lleida, Sr. Ramon Alturo.

El guanyador del premi ha estat: “Curculio Nucum” artesans garrofers, del Baix camp, amb una crema d’avellana i garrofa, una alternativa a les cremes de cacau i avellana feta amb productes locals i saludables.

En tancar portes de la fira, des de l’Ajuntament de Bellpuig es feia una valoració positiva de la 7a edició, ja que el certamen va creixent i consolidant-se any rere any.

Aquest any amb el lema “Conserva’t”, s’han potenciat encara més les temàtiques de l’alimentació i la vida saludable, i de la pràctica de l'esport aprofitat les instal·lacions del nou gimnàs municipal de què disposa la població.

De cara a futures edicions del certamen, des del consistori es creu que seria interessant treballar per donar més rellevància encara a la pràctica de l'esport i aprofundir en els àmbits de la salut i la medicina.

-----------------------

La “7a Fira Conserva’t de Bellpuig, comptava amb una seixantena d’expositors entre els quals hi ha productors tant de conserva dolça com salada, i de altres productes alimentaris de proximitat. Així com tallers de cuina per infants i adults, degustacions, demostracions culinàries i xerrades.

Ubicada a dins el pavelló poliesportiu, aquesta ha obert el dissabte 10 de novembre de les 5 de la tarda a 2/4 de 9 del vespre, i també avui diumenge 11 de novembre de les 10 del matí i fins a les 8 del vespre.

Dins el recinte de la fira també hi havia un espai dedicat a la Mostra de Comerços locals, que rebia el suport de l’associació de comerciants Foment de Mercats de Bellpuig, un espai dedicat a la promoció turística de la vila i de la Comarca de l’Urgell i un altre espai amb una mostra de llibres de la Biblioteca Municipal de Bellpuig.

Com en edicions anteriors, hi havia un tast de vins i es mantenia l’oferta de menús per dinar i sopar, basats en productes de proximitat i de conserva que ofereixen diversos restaurants de la vila durant els dies de la fira.

També aquest any, avui diumenge s’ha lliurat un altre cop dins el certamen el “Premi a la millor conserva o melmelada”, i hi havia la cúpula de Gustum.

Els dos dies de la fira es destinava un ampli espai perquè els nens i nenes es puguin distreure amb inflables, jocs infantils i tallers vinculats amb la fira.

A fora del recinte i per segon any el dissabte al matí s’ha oferia una visita guiada, gratuïta al mausoleu de Ramon Folch de Cardona al Convent de Sant Bartomeu i a l’acabada d’inaugurar nova sala d'exposicions de la Festivitat dels Dolors.

Entre els actes de la fira el dissabte a les 10 de la nit tenia lloc al Teatre Armengol de Bellpuig, un concert en què actuaven conjuntament la banda de rock BRAMS i la Banda Municipal de Bellpuig.

Tallers i xerrades de la “Fira Conserva’t” del diumenge 11 de novembre:

De les 10 del matí a la 1 del migdia han tingut lloc activitats AMB CLASSES DIRIGIDES DE ZUMBA, CICLÓ INDOOR I K-STRETCH al gimnàs municipal.

A les 11 del matí ha començat la xerrada LA IMPORTÀNCIA D'ANAR BEN CALÇAT A L'HORA DE PRACTICAR ESPORT a càrrec de DAVID LAHERA.

A 2/4 de 12 del matí, s’oferia un taller de cuina "AGREDOLÇOS MELMELADES ALTERNATIVES" a càrrec de ROSA PIQUÉ i ESTER MIRALLES.

A la 1 del migdia s’ha celebrat un TAST DE VINS amb el CELLER ANALEC.

A 2/4 de 6 de la tarda, hi havia un taller de cuina "HAMBURGUESA VEGETAL, AMB XIPS DE MONIATO I KETCHUP CASOLÀ", a càrrec de TERE RAURET, cuinera amb experiència en països com França, Escòcia i Suïssa.

També A 2/4 de 6 de la tarda, s’ha ofert la xerrada BERENAR PER PETITS I GRANS "PA AMB GARROFA, LA XOCOLATA MEDITERRÀNIA".

Descobrim els beneficis d'aquest aliment mil·lenari, per ADRIÀ GOMIS, de "Curculio Nucum".

Per acabar a 2/4 de 7 de la tarda ha començat la xerrada-demostració APRÈN A ELABORAR ELS TEUS PRODUCTES D'HIGIENE I DE COSMÈTICA NATURAL, a càrrec de CRISTINA FONT, periodista i experta en cosmètica natural.

Galeria d'imatges