al contingut a la navegació Informació de contacte

Caminada turística per Bellpuig "Descobreix l'Urgell Ignasià"

DIMECRES 12 MAIG 2021

Diumenge tenia lloc a Bellpuig una caminada turística que va recórrer els monuments més importants de la vila.

En motiu dels 500 anys del pelegrinatge d'Ignasi de Loiola i de l’any jubileu el 2022, des del Consell Comarcal de l’Urgell, juntament amb els quatre municipis per on passa el Camí Ignasià, s’han organitzat una sèrie d’activitats per tal de donar a conèixer turísticament cadascuna d’aquestes poblacions. Les primera de les activitats va ser diumenge a Bellpuig. El proper cap de setmana dia 16 serà a Verdú, el dia 29 a Tàrrega i el 12 de juny a  El Talladell. 

Pel que fa a Bellpuig, les prop de 50 persones que s'hi van apuntar van descobrir en el decurs d’una ruta a peu pel municipi, les dues joies renaixentistes que la vila guarda: el mausoleu de Ramon de Cardona i el Convent de Sant Bartomeu, a més del call jueu i del molí. 

El Camí de Sant Ignasi és un camí de pelegrinatge internacional que comença a la casa natal de Sant Ignasi, el Santuari de Loyola (Guipúscoa), i acaba a Manresa. Aquesta ruta transcorre per cinc comunitats autònomes. Amb 700 km dividits en 27 etapes, els peregrins tenen l’oportunitat de descobrir la diversitat cultural, natural, tradicions i llengües dels pobles que travessa.

El camí està marcat amb fletxes de color taronja i coincideix amb altres rutes a peu o BTT. A l’Urgell, el camí transcorre per Bellpuig, Verdú, Tàrrega i el Talladell.

El pas per Bellpuig comença venint del camí de Castellnou, passant per sota del pont de la via del tren i seguint la N-II fins a l’Av. Urgell que ens porta dins del municipi fins arribar a la Plaça de Ramon Folch.  

Passem pel costat del monument al Mil·lenari de Catalunya per arribar a la Plaça de Sant Roc. Aquí trobem la Casa Valeri Serra amb l’oficina de turisme i la Fundació Perelló, més endavant l’Ajuntament i l’escalinata que porta a l’Església de Sant Bartomeu que guarda la joia renaixentista, el Mausoleu de Ramon de Cardona.

Reprenem el camí pel carrer església, que ens porta a la Pl. De l’Oli i tot seguit al carrer Balmes. El camí continua pel carrer Balmes fins que sortim del Bellpuig pel Camí de Verdú, un camí asfaltat que seguim, sempre recte sense desviar-nos, fins arribar a la carretera que enllaça l'autovia en direcció a Preixana, que creuem i seguim rectes pel mateix camí per on anàvem. A 1,5 km d’haver creuat la carretera deixem a la nostra esquerra el Circuit de Motocròs de Catalunya.

Galeria d'imatges