al contingut a la navegació Informació de contacte

Bellpuig publica les bases d'una nova convocatòria de la Beca Josep M. Bernat per a joves instrumentistes de cobla

DIJOUS 13 MAIG 2021

Després que la setmana passada es lliurés el premi de la Beca Josep M. Bernat per a Joves Instrumentistes de Cobla 2020, aquesta setmana es fan públiques les bases per una nova convocatòria per aquest any. 

La Beca Josep Maria Bernat per a Joves Instrumentistes de Cobla és una beca que cada any convoquen conjuntament l’Associació “Músics per a Cobla” i l’Ajuntament de Bellpuig, amb la intenció de promoure l’estudi dels instruments que conformen aquest conjunt musical tan peculiar i característic del nostre país i amb la voluntat d’honorar la memòria de qui fou un dels compositors de música per a cobla més emblemàtics i importants de les darreres dècades. 

Es tracta d’una beca dirigida als estudiants d’instruments de cobla joves, que no hagin complert els 21 anys i té una dotació de 2.500 euros. 

Aquesta és l’única beca que existeix en aquesta modalitat. El procés per escollir el guanyador consta de dues parts. La primera és no presencial ja que s’escullen cinc finalistes a partir d’una audició que fa el jurat amb els enregistraments que han fet arribar al mateix tots els participen en la convocatòria. 

La segona part és presencial i sempre es realitza a Bellpuig, on els cinc finalistes interpreten davant del jurat en audició privada, una obra obligada (la que prèviament han hagut d’entregar enregistrada) i una de lliure elecció. 

El jurat qualificador sempre està format per músics vinculats amb el món de la cobla i representants de les entitats que convoquen el premi.