al contingut a la navegació Informació de contacte

Bellpuig presenta el projecte per la millora del reciclatge al municipi

DIVENDRES 11 JUNY 2021

Ahir al vespre, al Teatre Armengol, l’Ajuntament de Bellpuig va presentar el nou projecte de distribució d’illes de contenidors que ha d’aportar una millora al municipi pel que fa a la gestió dels residus.

Davant la constatació que l’index de recollida selectiva a la vila està molt per sota de la resta de les poblacions de l’Urgell i molt allunyada dels objectius catalans i europeus, des del consistori, s’ha decidit activar la campanya “RRRREACCIONA! Recicla, redueix, recupera i reutilitza”, una campanya que inclou un projecte de distribució nou dels contenidors al municipi agrupats en illes on s’hi trobaran tots, per facilitar el reciclatge. A més per primer cop, tots els polígons industrials de Bellpuig tindran illes complertes de contenidors.

Des del Consell Comarcal de l’Urgell s’està treballant en la implantació del servei porta a porta a la nostra comarca, un model pel qual també apostarà en un futur Bellpuig però mentrestant aquest model no sigui una realitat, l’equip de govern municipal ha apostat per activar una campanya que tal i com va definir-la ahir l’alcalde, Jordi Estiarte és una “campanya d’acció ciutadana, perquè no sols ho hem de fer bé cadascun de nosaltres sinó que hem de vetllar perquè també ho facin tots els veïns, els nostres familiars i amics”.

El projecte d’aquesta campanya ja es va exposar fa un mes a les escoles de primària de Bellpuig i els continguts de la mateixa ja els estan treballant. Per tant, és una campanya ciutadana que busca les complicitats de tots els sectors.

Dilluns s’obrirà un període d’una setmana d’al·legacions per tal de que la població pugui fer les consultes pertinents i exposi el que cregui convenient al projecte.

Segons l’alcalde, que va insistir amb la necessitat de tenir present el concepte d’economia circular, no hi ha residus, hi ha recursos, però per tal que aquest residus es puguin convertir en recursos han d’estar degudament classificats, “a finals d’any es publicaran les dades del reciclatge per veure si les accions activades han donat el resultat esperat”.

El projecte va ser presentat per l’alcalde, Jordi Estiarte i per l’arquitecta tècnica de l’ajuntament, Núria Pons i al mateix hi van assistir particulars, comerciants i empresaris interessats amb la nova distribució dels contenidors al municipi.

 

 

 

 

Galeria d'imatges