al contingut a la navegació Informació de contacte

Bellpuig presenta el programa del nou Cicle de concerts Bellpuig Ressona

DIJOUS 17 OCTUBRE 2019

La regidora d’Ensenyament a l’Ajuntament de Bellpuig, Elisenda Sánchez, el director de l’Escola de Música, Víctor Lleixà i Jordi Armengol, professor i membre de l’equip directiu de l’escola, han presentat aquest matí el cartell de totes les actuacions previstes per aquest any al Cicle de Concerts Bellpuig Ressona, un cicle que arriba a la seva 7a edició i que preveu un seguit de concerts els diumenges a les 12 del migdia al Teatre Armengol.

Com en altres edicions, els concerts tenen un preu de 3 € i són gratuïts pels alumnes de l’Escola de música de Bellpuig.

L’objectiu del cicle és promoure l'assistència a concerts dels alumnes de l’escola per escoltar música en directe així com oferir una oferta musical programada per a tot el municipi i també per la comarca.



Aquest any, la programació comença el proper diumenge 27 d’octubre amb el concert de La Ruta de les Estrelles.

La resta de concerts programats són:

Bach en dansa, el 19 de gener de 2020.

Concert de professors de l’EMMB, el 16 de febrer de 2020.

Cobla Lo Castell, el 29 de març de 2020.

The Vintage Clock, el 10 de maig de 2020.

Banda Municipal de Música de Bellpuig, el 7 de juny de 2020.

LA RUTA DE LES ESTRELLES és una agrupació musical formada per cinc intèrprets amb instruments tradicionals com la gaita, salteri, cornamuses, trompa de Ribagorça, flautes (tin whistle, txistu o travessera), violí, mandolina, bouzouki, arpa, guitarra i percussions (bodhran, darbouka, tabal fons, panderetes, etc.). Aquesta formació pretén revitalitzar la música popular sense tancar-se a les tradicions d’un lloc concret, explorant noves sonoritats de llocs tan propers i tan llunyans com Irlanda, Escòcia, Galícia, Occitània, Bretanya, República Txeca, Grècia, etc.

El seu treball “ARREU” dóna a conèixer la música tradicional amb una visió renovada alhora que pretén apropar-nos a la música d’altres tradicions com la de la República Txeca, Grècia, etc. La música antiga també està present en algun dels temes com “La Presó de Lleida” mentre que temes com “La Filadora” estan tractades com una cançó de taverna irlandesa.

BACH EN DANSA és un projecte de dansa contemporània i música en directe que neix a partir del treball conjunt de dos entitats culturals del territori: La Jove companyia de l’Escola de Dansa Montse Esteve de Guissona i l’Orquestra de Cambra de la Catalunya Interior, amb seu a Cervera i dirigida per Jordi Castellà.

L’Orquestra de Cambra de la Catalunya Interior neix amb la voluntat de realitzar activitat culturals musicals al territori, esdevenint una formació musical que serveixi de pont entre les orquestres i formacions de conservatoris i escoles de música i les professionals.

La Jove Companyia de Dansa Montse Esteve és un projecte dins de l’Escola de Dansa Montse Esteve, que té com objectiu donar l’oportunitat als alumnes de continuar ballant una vegada han acabat els cursos a l’escola de dansa, o sigui, quan acaben batxillerat o tenen els 18 anys.

El resultat d’aquest treball conjunt és un espectacle únic i sorprenent.

CONCERT DE PROFESSORS DE L’EMMB. En aquesta ocasió són els professors de l’Escola de Música els que s’encarreguen d’oferir un repertori atractiu tant pels seus alumnes com per tot el públic general que acudeix al concert.

COBLA LO CASTELL. La música de cobla és molt present a la nostra vila, una tradició ja molt arrelada. Aquesta formació va néixer en el si de l’Escola Municipal de Música com una formació musical que havia de servir per crear escola, per donar continuïtat al potencial de Bellpuig en l’àmbit de la música per a cobla. Poc a poc va anar creixent i un cop desvinculada de l’escola està formada per joves que han aconseguit fer-se un lloc en l’agenda de concerts i aplecs i ballades de sardanes del territori, acumulant un gran nombre d’actuacions. Actualment està dirigida per Xavier Roig i la seva activitat principal són les ballades i els aplecs així com també altres esdeveniments sardanistes de les nostres comarques. Actualment la formen joves que molts continuen la seva formació musical a Bellpuig o al conservatori de Música de Cervera.

THE VINTAGE CLOCK és un grup format per Miriam Cortada, Dipti Gimeno i Aurora Matias, totes tres joves estudiants de flauta travessera, clarinet i viola, que en aquest projecte es mostren com a irresistibles cantants i instrumentistes de swing i et transporten a l’època de les Andrew Sisters. Les acompanya un trio base molt especial format per contrabaix, guitarra i bateria. “Close harmonies”, filigranes tímbriques, atreviment i bon humor en una aventura amb música, entre d’altres, de Louis Prima, Glenn Miller i Renato Carosone i enginyosos arranjaments del grup.

LA BANDA MUNICIPAL DE MÚSICA DE BELLPUIG cada any fa la cloenda aquest cicle de concerts. Fou fundada l’any 1941 amb Josep Capdevila Felip com a director quan en aquells moments era l'única banda que existia a la província de Lleida.

Formada per 15 músics l’any de la seva constitució, va passar per etapes més esplendoroses que d’altres, arribant a tenir 45 músics l’any 1954. Actualment està formada per una trentena de músics de Bellpuig i rodalies d’edats molt diverses.

L’any 2001 l’Ajuntament de Bellpuig promou un canvi renovador amb la incorporació de nous membres provinents de l’Escola Municipal de Música. Aquest fet va permetre incrementar el nombre de músics, augmentar la qualitat en les seves interpretacions i fer créixer dia a dia l’entusiasme dels seus components. Però és l’any 2012, amb l’entrada de l’actual director en Víctor Lleixà, quan la banda fa un canvi espectacular amb nous projectes que surten del repertori habitual de les bandes.

La Banda Municipal de Música de Bellpuig ha basat les seves actuacions en concerts, cercaviles, processons i ha participat en diferents cicles musicals.  

L’any 2014 col·labora amb el grup de rock català “Menaix a Truà” format per Cris Juanico, Toni Xuclà i Juanjo Muñoz amb l’espectacle “Menaix a Banda” juntament amb la Banda de música Verge de la Serra de Montblanc. Durant el 2015 i 2016 ha realitzat concerts a diverses poblacions amb repertori de jazz, swing, etc, amb el nom de Big Banda; el novembre del 2016 actua en diversos concerts amb el grup de rock osonenc “Nyandú”, al també actua amb el grup "Hora de Joglar" i el 2018 amb el grup català “Brams” amb l’espectacle “Aquesta remor que se sent”.

Galeria d'imatges