al contingut a la navegació Informació de contacte

Bellpuig presenta el cartell imatge de la festa major i les activitats principals que conformaran el programa

Terrasseta Reggae, Terrasseta Xics, Nit de bandes joves locals, La Tracalada, El Correbars, ball, concerts, la Trobada de Vehicles Clàssics, Ramon Folch i Techno, sardanes, correfocs, teatre... les actuacions i activitats principals del programa s’han presentat avui a la Casa de Cultura.

DILLUNS 28 AGOST 2023

Avui, a les 20.00 hores, ha tingut lloc a la Casa de Cultura de Bellpuig la presentació de les principals actuacions i activitats previstes per aquest any a la Festa Major de Bellpuig, una Festa Major que començarà el dia 14 de setembre per la tarda, amb el Pregó de Festes a càrrec del l’INS Lo Pla d’Urgell que aquest any celebra el seu 50è aniversari i que s’allargarà fins el diumenge dia 17 de setembre.
 
El cartell imatge de la Festa, que també il·lustrarà el programa, és el guanyador del Concurs de Cartells de Festa Major que cada any convoca l’Ajuntament i que premia al seu guanyador amb 300€ en format targeta moneder per a ser consumits als establiments i empreses locals, fomentant així el consum de proximitat i posant en valor el comerç local.
 
El guanyador, Albert Boté, rebrà el seu premi el diumenge de Festa Major en un acte en el que també es lliuraran els premis a les categories infantils i juvenils previstes al concurs.
 
A la presentació hi han assistit l’alcalde, Jordi Estiarte, el regidor de Cultura i festes, Aleix Oliva i representants de les entitats organitzadores dels actes com Terrasseta Reggae, Terrasseta Xics, Comissió de Joves, Trobada de Vehicles Clàssics, Ramon Foch i Techno, La Tracalada...
 
Tots han coincidit amb la voluntat d’organitzar una Festa Major participativa, inclusiva i amb activitats variades per a totes les franges de d’edat i tots els gustos. Cal destacar que aquest any es vol donar un impuls important al Seguici Popular (gegants, capgrossos, cavallets...), un impuls que passa per implicar als més petits i joves amb l’aprenentatge de les danses de lluïment del mateix i amb el procés de restauració de tots els elements que ha començat aquest any i que acabarà l’any vinent.
 
Entre els caps de cartell a nivell musical destaquen Lagrimas de Sangre i Sexenni per la nit de dissabte i Twinkle Brothers, Bitty Mclean i Boom Fighters & Cookah i l’Espai Sound System amb Chalart58 i la Panchita Records, per la nit de Terrasseta Reggae prevista pel divendres.
 
Dijous els protagonistes seran els grups locals o amb components locals com Crit i Her Majesty.
 
Pel que fa als concerts i les sessions de ball aniran a càrrec aquest any de les orquestres La Selvatana i la Montgrins i el Teatre Armengol serà aquest any l’escenari on es representarà l’obra dirigida per Ramon Madaula, “El Tigre”.
 
Finalment cal destacar que als actes festius i lúdics s’hi sumarà com cada any, l’acte institucional de lliurament del Premi Estel, atorgat aquest any a Mossèn Climent Forner, per la seva trajectòria i pel seu vincle amb Bellpuig ja que va ser la nostra vila el seu primer destí sacerdotal i aquest any coincidint amb l’Any Jubilar del Crist de Bormio, fa 70 anys que va escriure la Pregària popular del Crist que Mn. Jesús Capdevila va musicar.
 
En definitiva, una Festa Major participativa en la que per l’organització de la mateixa s’ha comptat amb la implicació tan d’entitats culturals com esportives i socials per tal de que puguin quedar recollides al programa les màximes inquietuds possibles dels ciutadans de la vila i a qui el regidor de cultura i festes, Aleix Oliva, ha agraït especialment la seva col·laboració.

Galeria d'imatges