al contingut a la navegació Informació de contacte

Bellpuig lliura la Beca Josep M. Bernat per a joves instrumentistes de cobla

El tradicional concert de Reis a càrrec de la Bellpuig Cobla va tenir lloc el dia 7 gener

DILLUNS 12 FEBRER 2024

El dia 7 de gener tenia lloc al Teatre Armengol el tradicional Concert de Reis amb la Bellpuig Cobla i el lliurament de la Beca Josep M. Bernat. 

La Beca Josep M. Bernat per a joves instrumentistes de cobla, és una beca que es convoca amb la intenció de promoure l’estudi dels instruments que conformen la cobla, conjunt musical i característic del nostre país, i amb la voluntat d’honorar la memòria de qui fou un dels compositors de música per a cobla més emblemàtics i importants del segle XX.

Aquest any la Beca va ser concedida ex aequo a Raquel Carrera Hurtado, instrumentista de flabiol i a Ignasi Bofill Amorós, instrumentista de fiscorn. 

Raquel Carrera, nascuda a Berga l'any 2003, és intèrpret de clarinet i flabiol i tamborí. Va iniciar els seus estudis musicals a l'Escola Municipal de Música de Berga fins a obtenir la titulació de Grau Professional de clarinet l’any 2022. 

El 2019 va començar a estudiar flabiol i tamborí, també a Berga i un any més tard va accedir al Grau Professional al Conservatori de Música dels Pirineus. 

Enguany ha traslladat el seu expedient acadèmic al Conservatori Municipal de Música de Barcelona per acabar els estudis amb el mestre Jordi Figaró. A més, paral·lelament estudia el Grau Superior de clarinet en l'especialitat de pedagogia al Conservatori Superior de Música del Liceu. 

Poc després d'iniciar-se en el flabiol i el tamborí, va endinsar-se en el món de la cobla amb la Cobla de l'Escola Municipal de Música de Berga i actualment és membre de la Cobla Principal d'Olot, Cobla Principal de Berga i Cobla del Conservatori Municipal de Música de Barcelona. En algunes ocasions també ha treballat amb altres cobles del país i continua vinculada a formacions de la seva ciutat. 

Per la seva part, Ignasi Bofill, nascut a Sant Jordi Desvalls (Girona) el 2005, es troba cursant actualment el 6è curs de Grau Professional en les especialitats de trombó de vares i fiscorn amb els professors Gabi Mateu, Jordi Estartús i Josep Tro. 

Ha participat en classes magistrals de Domingo Pagliuca (Boston Brass), Inda Bonet (Spanish Brass), Carlos Gil, Félix Peñarubia, Pep Moliner i Miquel Badia, entre altres i en els festivals, jornades i trobades següents: Festival Spanish Brass Alzira, Remix 22 European Youth Music, Festival amb la cobla ACEM, Jornades d’Estudi dels Instruments de la Cobla (JEIC), Acadèmia Quartet Gaudí, Jornades de formació de vent metall de l’Orquestra Simfònica del Vallès, trobades de Trombocat, Fiscorn.cat i altres. 

Dins del món de la cobla o com a fiscorn, actualment és  membre de la Cobla Rossinyolets però també ho ha estat de la Cobla Principal de Banyoles (2022) i de la Cobla Principal de L’Escala (2020-2022), a més de col·laboracions freqüents amb altres cobles. 

Com a trombonista ha col·laborat amb el projecte “El somriure de la princesa” de Luis Gonzalez (Març 2023) i ha participat al 7è Premi BBVA de Música al Talent Individual (Abril 2023) i amb la Jove Orquestra de les Comarques Gironines (JOCG) l’any 2021, a més d’altres col·laboracions ocasionals amb cobles i altres formacions. 

Durant l’acte, tant l’alcalde, Jordi Estiarte, com el president de Músics per la Cobla, Josep Maria Serracant, van destacar el bon nivell dels intèrprets que cada any es presenten a la beca i la bona concurrència de participants a la mateixa. 

 

Galeria d'imatges