al contingut a la navegació Informació de contacte

Bellpuig lliura el Premi Estel 2019 al Sr. Josep M. Matamala

DILLUNS 16 SETEMBRE 2019

Les entitats socials, culturals, esportives i polítiques de la vila de Bellpuig van decidir atorgar el “Premi Estel 2019” al senyor Josep M. Matamala Alsina pel seu suport al procés, al President Puigdemont i l'aferrissada defensa dels exiliats, assumint riscos personals, familiars i empresarials, i per una excel·lent mostra de patriotisme i lluita per Catalunya.

L’acte de lliurament del premi es feia aquest dissabte 14 de setembre a Bellpuig, dins els actes de la Festa Major, i ha comptat amb l'assistència de la del Sr. Josep M. Matamala, que ha recollit el guardó, i de Bernat Pegueroles, marit de l'expresidenta del Parlament de Catalunya Carme Forcadell, en representació del “col·lectiu de presos i exiliats polítics”, que havia estat guardonat en la passada edició del Premi Estel.

A la celebració també hi han assistit el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet (que posteriorment a l'acte ha inaugurat una nova rotonda a Bellpuig), l'alcalde de Bellpuig, Sr. Jordi Estiarte, regidors de l’ajuntament, altres personalitats polítiques del territori i representants de les entitats socials, culturals, esportives de la vila de Bellpuig.

A dos quarts d’una del migdia a la plaça Ramon Folch, ha tingut lloc el lliurament del “Premi Estel”, al Sr. Josep Maria Matala, que li ha estat lliurat per l'alcalde Bellpuig, Sr. Jordi Estiarte.

Com marquen les bases del premi el Sr. Bernat Pegueroles, marit de l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell, en representació del “Col·lectiu de presos i exiliats polítics” (que havia estat guardonat en la passada edició del Premi Estel) ha llegit el manifest de l’11 de setembre.

Durant l''acte hi ha hagut la interpretació dels Segadors a càrrec de la cobla Costa Brava.

El Premi Estel:

El Premi Estel, que es ve lliurant a la vila des de l’any 1991, s’atorga a les persones, entitats o institucions que s’han destacat en la defensa de la llengua i la cultura catalana o bé per haver realitzat algun tipus d’acció relacionada directament amb el territori català.

En la seva elecció hi participen les entitats socials, culturals, esportives i polítiques de la vila i són ratificats i concedits per l’Ajuntament de Bellpuig.

Les entitats culturals, socials, esportives i polítiques de la vila havien escollit,

Durant aquests anys, els guardons han estat atorgats a: Sr. Eliseu Climent (1991), Rvdm. Sr. Antoni Deig (1992), Sr. Max Cahner (1993), Joan M. Pujals (1994), Sr. Miquel Calzada “Mikimoto” (1995), Sr. Jean Pau Alduy (1996), grup musical Els Pets (1997), Institut d’Estudis Baix Cinca (1998), Excm. Sr. Marcelino Iglesias (1999), Rvdm. Sr. Cassià Maria Just (2000), Sr. Lluís Arola i Ferrer – URV – (2001), Universitat Catalana d’estiu de Prada de Conflent (2002) Excm. Sr. Juan José Ibarretxe i Markuartu (2003), el Sr. Joan Laporta, president del F.C.B (2004), Molt Honorable Sr. Jordi Pujol i Soley (2.005), Molt Honorable Sr. Heribert Barrera (2006) Acció Cultural del País Valencià (2007), Comissió de la Dignitat (2008) Lluís Llach (2009), la Coordinadora Nacional sobre la Consulta per la Independència (2010), Sr. Josep Guardiola (2011) i l’Associació de Municipis per la Independència (2012), Òmnium Cultural (2013), Molt Honorable Sr. Artur Mas i Gavarró (2014), M. Hble. Sra. Carme Forcadell i Lluís (2015), La Bressola (2016), Asociación Súmate (2017), Col·lectiu de presos i exiliats polítics, Josep M. Matamala Alsina (2019).

Galeria d'imatges