al contingut a la navegació Informació de contacte

Bellpuig lliura avui el Premi Estel

La directora de cinema rep el guardó com a directora catalana que aquest any ha rebut el reconeixement més important en la història del cinema català guanyant l’Ós d’Or pel film «Alcarràs» de la Berlinale.

DISSABTE 10 SETEMBRE 2022

Avui ha tingut lloc, dins dels actes programats per la Festa Major de Bellpuig, el lliurament del Premi Estel, un premi amb una llarga trajectòria ja que s’atorga des de l’any 1991 i que és impulsat i ratificat pel consistori municipal però que voten anualment les entitats socials, culturals, esportives i polítiques de la vila per destacar un comportament, tasca o acció concreta i rellevant en la defensa de la identitat catalana. 

Aquestes entitats, enguany, varen escollir Carla Simón com a mereixedora d’aquest guardó, com a directora catalana que aquest any ha rebut el reconeixement més important en la història del cinema català guanyant l’Ós d’Or pel film «Alcarràs» de la Berlinale. El film està rodat en llengua catalana i a més, està ambientada al poble d’Alcarràs i parla dels vincles de les persones amb la terra que treballen. A banda, també és un aparador de cultura catalana, ja que moltes de les escenes de la pel·lícula inclouen elements tradicionals i populars com ara diables i correfocs i gastronomia típica. 

La Carla Simón avui no ha pogut assistir a recollir el guardó però ha enviat una gravació pel municipi de Bellpuig agraint haver estat premiada. La Xènia Roset ha recollit el premi en nom seu i li farà arribar. 

L’alcalde, Jordi Estiarte, en el seu parlament ha parlat del vincle de Bellpuig amb la pel·lícula, amb la participació de la jove de la vila Ainet Jounou, ja que a Bellpuig es va fer un dels càstings per buscar actors i perquè molts Bellpuigencs s’hi senten identificats perquè parla de la pagesia. A més, ha posat en valor el fet que estigui rodada en català occidental “ja que el futur de la nostra llengua , el futur de la llengua catalana som nosaltres o més aviat l’ús social que en fem nosaltres”.

Per la seva part, aquest any l’encarregat de redactar el Manifest de l’11 de setembre ha estat Jordi Cuixart, que tampoc ha pogut assistir a l’acte perquè és fora del país i que també ha enviat un tall de veu en agraïment a tota la població. 

El Manifest que ha escrit l’ha llegit el Sr. Juli Lago, president d’Òmium Segarra-Urgell.

 

Galeria d'imatges