al contingut a la navegació Informació de contacte

Bellpuig impulsa un projecte de transició energètica per la vila

Es presenta un projecte de producció d'energia renovable a mans de la ciutadania

DIMARTS 08 MARÇ 2022

El passat dijous dia 3 es presentava al Teatre Armengol el projecte de Transició Energètica que es vol impulsar a Bellpuig i Seana. 

La presentació va anar a càrrec del Sr. Eduard Oró, doctor en enginyeria industrial per la UdL i soci fundador de Solenver, el Sr. Víctor Costa, assessor i consultor de projectes energètics i per l'alcalde de Bellpuig, Jordi Estiarte. 

Des l'Ajuntament de Bellpuig s’entén que els ajuntaments no poden continuar actuant només com a consumidors d’energia i han de liderar la transició energètica local  reforçant el paper de la població, el comerç i les empreses com a productores d’energies renovables, empoderant la ciutadania per fer-la protagonista en la producció d’energia renovable i facilitant que ningú quedi enrere en aquesta transició energètica.

Segons el consistori aquest lideratge no serà possible sense la implicació de tot el teixit ciutadà i productiu dels nostres municipis. De fet, la presentació va posar en valor les comunitats energètiques i la necessitat d'agrupar-se per a impulsar instal·lacions i ser productors d'energia. 

La sessió va ser molt ben acollida per tots els assistents i l'alcalde, Jordi Estiarte, va posar com a exemple de comunitat energètica les instal·lacions de que disposa el pavelló poliesportiu.