al contingut a la navegació Informació de contacte

Bellpuig edita un calendari per commemorar el Centenari del Club de Futbol Bellpuig

DIMARTS 17 DESEMBRE 2019

La vila de Bellpuig commemora els 100 anys del Club de Futbol dedicant a aquesta entitat el seu calendari anual.

Malgrat que hi ha documents que apunten que els inicis del futbol a Bellpuig esdevingueren durant la primavera de l’any 1914 –gràcies a l’entusiasme d’uns quants joves que havien vist que a la ciutat de Barcelona es jugava a aquest esport–, el Club de Futbol Bellpuig no ha volgut commemorar el centenari fins al 2020, cent anys després de la seva inscripció a la Federació Catalana de Futbol.

Aquells primers anys van ser uns anys difícils on, ben segur, la gent es devia mirar aquella fal·lera com una febrada de joventut. El jove Segimon Bernades va aconseguir unir, sota el nom de Club de Futbol Bellpuig, els dos conjunts futbolístics que convivien a la Vila fins aquell moment. Segimon Bernades en va ser el fundador i el president els dos primers anys posteriors a la seva fundació i, en una segona etapa, des del 1926 i fins a la seva mort, l’any 1929, una prematura mort quan només tenia 23 anys.

D’aquest centenari, cal destacar-ne dues dècades. Per una banda, tenim la dècada dels 60, una època daurada amb la formació d’un potent equip juvenil, el qual va ser campió diverses vegades del trofeu provincial Martínez Laguardia i va ser capaç d’empatar en tres ocasions contra el FC Barcelona; el mèrit cal atribuir-lo al gran entrenador Mr. Oms, i la qualitat tècnica i física dels joves jugadors; i va ser aleshores quan es va dotar a l’equip d’un terreny de joc adient, reinaugurant el camp d’esports a la carretera de Belianes.

L’altra dècada destacable és la dels 90, amb la creació, l’any 1991, de l’Escola de Futbol de Bellpuig, i la celebració, l’any 1994, del 1r Torneig Internacional de Futbol Base “Vila de Bellpuig”, any en el qual el coordinador de l’escola era el Sr. Bojan Krick, pare del conegut exjugador del FC Barcelona i amb el mateix nom que el pare. Aquests dos projectes d’aposta pel futbol base perduren encara el dia d'avui: l’escola ja a prop de celebrar el seu 30è aniversari, i el torneig ja festejant els seus 25 anys.

Cada any, l’Ajuntament de Bellpuig, amb la col·laboració de diferents empreses de Bellpuig, edita i obsequia, a finals d’any, un calendari de l’any següent a tots els vilatans de Bellpuig.

Enguany ha volgut posar en valor aquests aniversaris, dedicant el calendari 2020 al Club de Futbol Bellpuig, a l’Escola de Futbol Bellpuig i al Torneig Internacional de Futbol Base “Vila de Bellpuig”.

Aquest calendari serà el que donarà tret de sortida a la commemoració del centenari del Club de Futbol Bellpuig, commemoració que és previst que vagi aplegant diferents actes i activitats al llarg del primer semestre de l’any 2020, entre ells, l’organització de partits amb clubs de primer nivell.

Galeria d'imatges