al contingut a la navegació Informació de contacte

Bellpuig convoca una nova consulta popular el dia 1 d'octubre

Aquest any, l’Ajuntament de Bellpuig, consulta a la ciutadania sobre els pressupostos participatius inclosos per primera vegada en la seva historia als pressupostos de l’Ajuntament.

DIMECRES 29 SETEMBRE 2021

Amb la voluntat de ser fidels a un model de governança republicana i de commemorar la data històrica del referèndum sobre l’autodeterminació de Catalunya de l’1 d’octubre de 2017, l’equip de govern de l’Ajuntament de Bellpuig l’any 2019 va prendre el compromís de celebrar una consulta popular cada 1 d’octubre per decidir sobre aspectes que siguin de l’interès de la nostra ciutadania.

Els pressupostos de l’Ajuntament de Bellpuig per a l’any 2021 van incloure una partida de 30.000 euros en forma de pressupostos participatius. Els pressupostos participatius permeten la participació directa de la ciutadania en l’elaboració i execució dels pressupostos públics. És en aquest sentit que la destinació d’aquesta partida pressupostària la podran decidir totes aquelles persones residents a Bellpuig que tingui els 16 anys complerts el dia 1 d’octubre de 2021.

La votació es farà de forma presencial el dia 1 d’octubre de 2021 al vestíbul de l’Ajuntament de Bellpuig al carrer Homenatge a la Vellesa entre les 8:30 i les 14:00 i entre les 16:00 i les 20:00, identificant-se documentalment amb DNI, NIE o permís de conduir i dipositant una papereta a la urna.

La pregunta que es farà serà la següent:

“A què voleu que es destinin els pressupostos participatius de l’ajuntament de Bellpuig per a l’any 2021?”

Les opcions de vot seran les que us presentem a continuació:

1.-A la millora de parcs infantils de Bellpuig

2.-A l’adquisició de pisos socials a Bellpuig.

3.-Proposta oberta als votants Si trieu aquesta opció, a continuació podreu apuntar la vostra proposta particular. 

El recompte de vots es farà segons els següents criteris:

Vots vàlids. Aquelles paperetes que tenen marcada una sola casella.

Vots en blanc. Aquelles que no tenen cap casella marcada.

Vots nuls. Aquelles paperetes que tenen marcada més d’una casella.