al contingut a la navegació Informació de contacte

Bellpuig commemora el dia 25N amb una programació d'actes durant tota la setmana

La regidoria d'Igualtat proposa una suma d'activitats per a reivindicar el Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència Envers les Dones.

DILLUNS 22 NOVEMBRE 2021

El proper 25 de novembre es commemora un any més el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Envers les Dones i l’Ajuntament de Bellpuig, a través de la Regidoria d'Igualtat proposa per l’ocasió un seguit d'actes per a totes les edats que es realitzaran durant tota la setmana per tal de reivindicar la lluita per una vida lliure de violències. 

Des d’avui i fins el dia 3 de desembre, al vestíbul del pavelló poliesportiu, es pot visitar, en horari d’obertura de l’equipament, l'exposició  "Violència masclista en la parella: Desmuntem mites?” una exposició que proposa una revisió d’alguns mites associats a l’amor romàntic i a la violència masclista i, alhora, ofereix idees per a transformar-los i avançar, així, vers unes relacions lliures d’aquesta violència.

El dijous 25 de novembre a les 20h, com a acte central, hi haurà una Marxa de torxes teatralitzada contra la violència masclista i la lectura del manifest. La sortida i primer punt de la ruta serà davant la Biblioteca i al llarg del recorregut s'escenificarà i s'assenyalarà diferents punts que ens permetran visualitzar els diferents tipus de violències masclistes que existeixen i conèixer alguns dels recursos existents per fer-hi front. L'itinerari durarà 1h aproximadament i hi col·laboraran diverses entitats del municipi. La marxa acabarà a la plaça Ramon Folch on es farà una representació final i la lectura del manifest. 

El divendres 26 es farà una exhibició-taller d'Aikido, una art marcial de defensa personal. L'activitat es gratuïta i es realitzarà a les 20h a la sala del Tatami del gimnàs municipal, hi haurà places limitades a 25 persones per ordre d'arribada, però també es pot reservar prèviament a través del correu igualtat@bellpuig.cat.

Finalment, el diumenge 28 de novembre a les 12h, al Teatre Armengol es realitzarà l'obra de teatre familiar "La princesa en texans" a càrrec de la companyia Sgratta. L'espectacle és gratuït i no cal reserva prèvia.

D'altra banda, durant aquell cap de setmana les entitats esportives desplegaran durant els partits unes pancartes de sensibilització per tal de sumar-se als actes del 25 de Novembre. 

A més a més, els mesos de novembre i desembre, també es faran diferents tallers i activitats de teatre fòrum als centres escolars per tal de per donar-los eines i recursos per poder identificar i abordar la violència masclista i així potenciar la prevenció d'aquesta lacra social entre infants i joves, com un taller amb Genera Feminismes i Transformació Solcial i un Teatre-forum que tindrà lloc per alumnes de l’Institut, amb Nus Cooperativa, sota el títol “És de conya”, un espectacle social i participatiu que tracta esteorotips de gènere, mites de l’amor romàntic i violències en la parella. 

Galeria d'imatges