al contingut a la navegació Informació de contacte

Bellpuig celebra 50 anys de Ciutat Pubilla de la Sardana

Un programa festiu actes recorda la celebració que va tenir lloc el 1972

DILLUNS 04 JULIOL 2022

Aquest any fa 50 anys que Bellpuig va ser proclamada Ciutat Pubilla de la Sardana i per tal de celebrar-ho, l’Agrupació Sardanista i l’Ajuntament de Bellpuig van organitzar ahir una diada per recordar aquella jornada. 

El pubillatge de 1972, es va viure a la vila amb un sentiment molt marcat i amb la il·lusió d’avançar cap a una nova etapa de llibertat, amb manifestacions patriòtiques i catalanistes que van suposar un abans i un després d’aquestes celebracions sardanistes. 

Ahir diumenge els actes que es van organitzar van ser: 

A les 12.00h: Missa del sardanisme a l’església parroquial cantada pel Cor Parroquial

A les 13.00h: Ballada de sardanes al Parc amb la Cobla Lo Castell

A les 15.00h: Dinar de germanor a l’Hotel Stop al que hi van assistir una cinquantena de persones, entre elles Eusebi Majós, impulsor que Bellpuig fos declarada ciutat pubilla i la pubilla Maria Cònsul, entre altres pubilles d'aquell dia. Durant el dinar es va projectar un recull de fotografies per recordar la diada.  

A les 18.00h: Concert amb Bellpuig Cobla, al Teatre Armengol. Al concert hi va assistir el director dels serveis territorials de Cultura, el Sr. Albert Turull i el Sr. Carles Vall, de la Federació Sardanista de Lleida. 

Galeria d'imatges