al contingut a la navegació Informació de contacte

Bellpuig aposta per la dinamització i conservació de l'espai natural dels secans de Belianes-Preixana

DIJOUS 25 MARÇ 2021

L'Ajuntament de Bellpuig juntament amb els ajuntaments de Belianes, Tàrrega, Arbeca, Preixana, Sant Martí de Maldà, Vilanova de Bellpuig i l'Associació Leades Ponent, ha signat un conveni que preveu fomentar la participació activa dels ens locals que el signen i implicar-los en la dinamització i preservació d'aquest espai natural. 

Els acords tenen com a objectiu el treball coordinat entre totes les parts per consensuar criteris equilibrats per la bon desenvolupament territorial dels secans de Belianes-Preixana. 

L'espai natural Secans de Belianes-Preixana està catalogat com a zona d'especial protecció per a les aus (ZEPA) i està inclòs a la Xarxa Natura 2000. Aquesta és una zona pseudoestèpica i esdevé uns dels últims reductes dels secans autèntics de la plana de Lleida. També n'és protagonista la gran riquesa arquitectònica que hi ha, destacant l'existència de nombroses cabanes, aixoplucs i marges de pedra seca. 

Cal destacar també l'abundància i diversitat d'ocells esteparis a la zona, com el sisó i l'esparver cendrós, els quals aprofiten aquest indret per alimentar-se i reproduir-se.