al contingut a la navegació Informació de contacte

Bellpuig acull per 35a vegada les Jornades Internacionals Flolklòriques de Catalunya dins els actes de la Festa Major

DILLUNS 17 SETEMBRE 2018

Dins els actes de la Festa Major de Bellpuig, el dijous 13 de setembre a dos quarts d'onze de la nit al pavelló poliesportiu es va acollir per 35a vegada a la població, amb l'assistència de centenars de persones, les Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya, amb l'actuació aquest cop dels grups “Perú Ritmos y Costumbres” (Perú) i “Ballet folklòric KRAG” (Polònia).

A l’entreacte, l'alcalde de Bellpuig Sr. Salvador Bonjoch, la Regidora de Cultura Sra. Anna Quesada, i representants de cada grup convidat, van intercanviar-se presents com a mostra d’agermanament i cordialitat entre els pobles.

En uns parlaments, l'alcalde de Bellpuig, Sr. Salvador Bonjoch, va expressar que amb l’acolliment de les Jornades Internacionals Folklòriques es demostra que els catalans som una societat oberta que accepta totes les cultures.

Per la seva part el president d’Adifolk, Sr. Ivan Besora, va fer un reconeixement a la vila de Bellpuig, lliurant un obsequi que va recollir l'alcalde, com a mostra d’agraïment a la confiança que ha tingut Bellpuig en el projecte de les Jornades Internacionals Folklòriques i amb les tradicions del món durant 35 anys, un fet que fa que sigui la població que més edicions que les ha acollit.

Tanmateix, Adifolk també va obsequiar ahir a Bellpuig convertint-la amb la primera localitat catalana en rebre el “Folk”, el capgròs que serà el representant d'Adifolk i l'ambaixador de la cultura popular arreu del món.

Entre els els balls i danses tradicionals dels dos països convidats, l’organització va oferir a Bellpuig una actuació excepcional a càrrec d’una cantant de Sibèria i un músic del Perú que van interpretar “País Petit” de Lluís Llach, arrencant un fort aplaudiment del públic.

Les Jornades Internacionals Folklòriques que aquest any arriben a la 46a edició, són un festival de divulgació folklòrica que organitza l’Associació per a la difusió del folklore “ADIFOLK”, i que va néixer l'any 1972, a Barcelona, en el si de l'Esbart Lluís Millet, i obraven sota el lema de “Les danses dels pobles pel nostre poble”. Grups folklòrics vinguts d'arreu del món alternen les seves actuacions amb les dels esbarts.

L'objectiu principal del festival és la cohesió entre els pobles del món mitjançant una de les expressions més representatives de la cultura popular, la dansa.

Aquest 2018 durant dotze dies les Jornades Internacionals Folklòriques comptaran amb la participació de grups vinguts de Macedònia, Perú, Polònia, Illa de Pasqua, Itàlia, Portugal i Catalunya, i aplegaran milers d'espectadors.

Bellpuig, havia acollit les jornades des de l’any 1980 i fins a l'any 2012 en què va deixar de fer-ho a causa de la impossibilitat de poder incloure-les en les dates de la Festa Major i de la delicada situació econòmica de l’ajuntament en aquell moment. L’any 2017 les tornava a acollir de nou.

L’Ajuntament de Bellpuig col·labora amb les 46es Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya que tindran lloc en diferents ciutats i pobles de Catalunya del 13 al 24 de setembre 2018.

Més informació i programació: https://www.adifolk.cat/

Galeria d'imatges