al contingut a la navegació Informació de contacte

Avui Bellpuig ha lliurat la Beca Josep Maria Bernat ex aequo a Mariona Lluna (flabiol i tamborí) i Neus Camps (contrabaix)

L’Acte ha estat marcat per la tristesa del traspàs del compositor Jesús Ventura, membre de Músics per la Cobla i també membre del jurat.

DIUMENGE 29 MAIG 2022

Aquesta tarda ha tingut lloc al Teatre Armengol, en el marc d’un concert amb la Bellpuig Cobla, el lliurament de la Beca Josep M. Bernat per a joves instrumentistes de cobla que s’havia de lliurar al mes de gener durant el Concert de Reis i que en el seu moment es va haver d’ajornar per motius de covid-19. 

Aquest any la Beca s’ha repartit ex aequo, entre Neus Camps (1.250€) al contrabaix i Mariona Lluna (1.250€) al flabiol i tamborí. Ambdues joves han interpretat una peça obligada cadascuna i tot seguit una peça conjunta amb la Bellpuig Cobla. 

Neus Camps, de Berga, va començar els seus estudis musicals a l’Escola Municipal de Música de. Posteriorment va accedir al Conservatori dels Pirineus, on va obtenir el Grau Professional en l’especialitat de contrabaix. L’any 2019 va cursar el grau Superior de contrabaix a l’Escola Superior de Música de Catalunya, i des de l’any 2021 que estudia al Conservatori Superior de Música del Liceu, com a alumna de Joaquín Arrabal i Jorge Martínez Campos. 

És membre des de 2021 de la Cobla Berga Jove i la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, i ha estat seleccionada per a participar durant l’any 2022 a l’acadèmia de la Mahler Chamber Orchestra. Ha estat membre també de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya de 2017 a 2021. 

Per la seva part, Mariona Lluna, va estudiar des dels 4 anys i fins el 2020 a l'escola de música Conrad Saló de La Bisbal d'Empordà on va començar classes de flabiol per la tradició de La Bisbal amb la música de cobla. De seguida va entrar a la cobla de l'Escola (la Cobla Conrad Saló), mentre anava perfeccionant els seus estudis amb diferents professors. Actualment estudia a l’ESMUC amb Marcel Sabaté i des del 2021 que toca a la Cobla Rossinyolets. 

L’acte d’aquest any ha estat marcat per la tristesa pel recentment traspàs del compositor i director Jesús Ventura.

Jesús Ventura ha estat vinculat amb la Beca Josep M. Bernat des dels seus inicis, com impulsor i formant part del jurat i a més, és molt estimat a Bellpuig per haver dirigit la Cobla Juvenil de Bellpuig i la Tres Turons. 

De fet, ha estat present durant el concert tant durant els parlaments com també musicalment ja que avui Concepció Ramió, directora de la Bellpuig Cobla, ha estrenat l’obra Indicis i li ha dedicat a ell. 

També a la segona part del concert, la Bellpuig Cobla ha interpretat en homenatge a Jesús Ventura, la seva obra violetes.

 

 

 

 

Galeria d'imatges