al contingut a la navegació Informació de contacte

Arribada de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient a Bellpuig i Seana

DILLUNS 06 GENER 2020

A Bellpuig, Ses Majestats els Reis Mags d’Orient van arribar el diumenge 5 de gener a dos quarts de set de la tarda al centre de la població, anant amb bicicleta, per ser un transport sostenible.

El Mag Galderic i els infants de Bellpuig van facilitar l’arribada dels Reis Mags utilitzant “Element màgic”, un “Ventall màgic” que havien creat en un taller del Parc de Nadal.

Amb el “Ventall màgic”, les nenes i els nens de Bellpuig van fer vent perquè desaparegués la contaminació de l’atmosfera que no deixava veure l’Estel guia que guiava a Ses Majestats fins a la població.

El vent també va fer girar un gran molí que generava energia neta per il·luminar els carrers de Bellpuig, i d’aquesta manera els Reis van poder veure-hi per arribar.

Després de ser rebuts per les autoritats, el Mag Galderic, i una multitud de persones que els venien a rebre, Ses Majestats van recollir les claus de totes les cases de Bellpuig per poder repartir els regals, i van fer una salutació a les vilatanes i vilatans.

El discurs dels Reis d’aquest any volia conscienciar a la població de la importància de cuidar el Medi Ambient i apostar per la Sostenibilitat.

Tot seguit va començar la cavalcada de Reis que estava precedida per una carrossa amb el Mag Galderic, i que acabava al Pavelló poliesportiu.

A l'interior del pavelló poliesportiu, Ses Majestats es van fer fotos amb els infants.

 

Més tard, els Reis també van visitar Seana on van fer un repartiment de regals a dins de l'església.

 

A la tarda, els Reis Mags d'Orient van visitar les dues residències d'avis de la població, acompanyats per la regidora de política social, convivència i salut, Sra. M. Dolors Florensa.

Els actes amb motiu de l’arribada dels Reis Mags d’Orient a Bellpuig i Seana  els organitzava La Terrasseta Xics i l’Ajuntament de Bellpuig.

___________________

Ja fa cinc anys que la Festa dels Reis a Bellpuig, gira al voltant d’un conte de “El Mag Galderic” creat especialment per l’ocasió i que s’explica dies abans a les dues escoles del municipi.

Des del grup de mares i pares de la Terrasseta Xics i amb el suport de l’Ajuntament de Bellpuig es va elaborar aquest nou centre d’interès, amb l’objectiu de fer de la Nit de Reis un moment més màgic, on es recullin diferents propostes més properes i significatives pel món dels infants.

És des d’aquest punt de partida que va néixer el personatge del "Mag Galderic", un astrònom vellet i entranyable que necessita l’ajuda dels nens i nenes per fer arribar els Reis a Bellpuig.

El conte d’aquest any es titula “El Mag Galderic -Salva la Terra-” i com els anteriors, està escrit per en Marc Jounou i il·lustrat per en Diego Caicedo.

 

“El Mag Galderic -Salva la Terra-”

El conte d’aquest any, “El Mag Galderic -Salva la Terra-”, explica que el Mag Galderic un matí de desembre va observar amb el telescopi màgic que una mena de calitja enterbolia el cel i no veia els astres com altres vegades.

Va comprovar els seus llibres d’astronomia i el llibre màgic de les estrelles però no parlaven de res semblant.

Fins que es va adonar que era el fum dels cotxes, dels camions, de les fàbriques, dels avions..., que embrutaven tota l’atmosfera.

Malgrat intentar fer una poció màgica que soluciones el problema no ho va aconseguir.

Per això va parlar amb els nens i nenes de Bellpuig que són els que hauran d'habitar el planeta en un futur, i els va fer saber que la terra estava en perill i que no hi havia cap experiment ni poció màgica que ajudi a curar-la.

El Mag Galderic va dir als infants que demanessin als seus pares i mares que facin tot el possible per cuidar el medi ambient, ja que només així podrem gaudir d’un planeta curat i respectat.