al contingut a la navegació Informació de contacte

Arrenquen els actes per commemorar el paper de les dones en una setmana reivindicativa a Bellpuig

DIMARTS 03 MARÇ 2020

Fins al dia 15 de març es podrà veure al vestíbul del pavelló poliesportiu de Bellpuig una exposició que posa de manifest que el model actual d’organització social del temps ha variat i actualment les tasques familiars i de cura encara cauen majoritàriament sobre les dones, de manera que en la majoria de casos desenvolupen el que s’anomena doble jornada.

L’exposició “Quin temps tenim? L'organització de la vida quotidiana de l’Institut Català de les Dones, és una mostra que posa en relleu les dificultats per harmonitzar els diferents temps de vida, les quals han convertit la gestió del temps en una de les qüestions prioritàries per al benestar de les persones. Per què ens falta temps? Com es pot fer compatible la jornada laboral amb les necessitats de cura i atenció de les persones? Qui se n’ha d’ocupar?

Els rols tradicionals de gènere, que assignaven les tasques de reproducció i sosteniment de la vida exclusivament a les dones, ja no tenen vigència i és necessària una reorganització del temps, tant per a les dones com per als homes, per poder garantir el benestar de totes les persones.

L’objectiu d’aquesta exposició és explicar de què parlem quan ens referim als usos del temps, tot mostrant els diferents aspectes que hi tenen relació, i posar en relleu la necessitat de trobar un equilibri entre les diferents activitats de la vida quotidiana.

Aquesta exposició i tots els actes que s’han previst aquesta setmana són fruit de la col·laboració entre la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Bellpuig, diferents entitats del municipi i dones a títol personal que han sumat esforços per elaborar un programa amb diferents activitats al llarg de tota la setmana.

Demà dimecres, 4 de març a les 19 h a la sala de conferències de la sala de cultura tindrà lloc la presentació del llibre “Dones Rebels, històries contra el silenci amb la seva autora Aina Torres.

En aquesta obra, l’autora recupera el referent de vint-i-dues dones d’arreu de la nostra geografia que van prendre partit per enderrocar els murs del patriarcat. Milicianes, aviadores, matemàtiques, pintores, compositores, polítiques, escriptores, metgesses, esportistes, sindicalistes, periodistes, mestres, activistes veïnals.

Galeria d'imatges