al contingut a la navegació Informació de contacte

Acaba el Casal Nocturn per adults amb bona nota

Després de 6 dies d’activitats gratuïtes per impulsar la realització d’exercici físic i una alimentació saludable, el Casal d’estiu nocturn per adults organitzat a Bellpuig aquest mes de juliol, acaba amb una valoració molt positiva per totes les usuàries.

DIJOUS 29 JULIOL 2021

L’Ajuntament de Bellpuig, juntament amb el programa Nereu, ha organitzat aquest estiu a la vila una sèrie de tallers que tenien lloc a la Llotja de Bellpuig, a partir de les 20.30 hores, per a promocionar l’activitat física i l’alimentació saludable. Els tallers van tenir lloc els dies 12,13 14, 26, 27 i 28 de juliol i eren gratuïts.

El primer dia es va dur a terme un taller de Batch cooking, un concepte inclou la idea de poder cuinar un dia per a tota la setmana, optimitzar el temps a la cuina i tenir sempre recursos per poder fer eleccions més saludables quan no tenim temps.

El segon dia, es va impartir una xerrada sobre com llegir i interpretar les etiquetes dels aliments, bàsic per poder fer una compra saludable i amb consciència.

El tercer dia, es va impartir un taller on totes les assistents van poder cuinar diferents elaboracions de plats saludables per sopar o dinar, durant els dies d’estiu. 7 amanides apetitoses, saludables, senzilles i ràpides d’elaborar.

La segona setmana de casal es va centrar en la consciència amb un mateix, aprendre quan es té gana fisiològica o emocional. Moltes vegades, els factors externs (l’estrès, la societat, la cultura, el màrqueting...) son els responsables de les eleccions alimentaries no tant saludables i aprendre que “traient el pilot automàtic” i connectant amb un mateix trobarem cada cop més opcions saludables en el nostre dia a dia, és molt important. Aquí, la psicòloga Annabel Gateu, va explicar la tècnica de la relaxació progressiva de Jakobson, una eina que ens ajuda a combatre la gana emocional i a no deixar-se portar, a parar i pensar abans.

El casal va finalitzar ahir amb una sessió de ioga impartida per la instructora Andrea Barranco per a tots els nivells, per potenciar l’activitat física i viure el dia a dia d’una forma més conscient. Amb ella les participants van aprendre la importància de la respiració conscient i a parar per connectar amb nosaltres mateixos.

La regidora d’esports, Imma Oliva, va destacar l’èxit d’aquest casal nocturn per adults i que “millorar els hàbits de vida és una inversió segura en salut i la incorporació dels mateixos en el nostre dia, ens farà prendre consciència de la importància del que mengem”.

 

Galeria d'imatges