al contingut a la navegació Informació de contacte

35a Trobada de teatre d'instituts a Bellpuig

DIJOUS 29 ABRIL 2021

Avui ha tingut lloc a Bellpuig, fins a les 6 de la tarda, la 35a Trobada de Teatre d’Instituts al Teatre Armengol, amb la participació dels INS Lo Pla d’Urgell, de Bellpuig, La Segarra, de Cervera, Ondara, de Tàrrega, Guindàvols, Marius Torres, Manuel de Montsuar i  Samuel Gili i Gaya, aquest 4 últims de Lleida.  

Aquest any, a conseqüència de les mesures que s’han hagut de prendre als centres educatius, només han assistit presencialment a la trobada els alumnes de 3 centres participants (Bellpuig, Tàrrega i Cervera) la resta de les actuacions (dels 3 centres de Lleida) s’han projectat. 

El regidor de cultura, Anouar Boumakhtaf, ha assistit a la inauguració oficial, juntament amb la directora de l’INS de Bellpuig, Magda Quer i el responsable del grup de teatre de Bellpuig, Joan Cornudella, que han donat el tret de sortida a la Trobada. 

L’alcalde de Bellpuig, Jordi Estiarte, per la seva part, hi va ser a la cloenda, i va comentar als joves participants a la Trobada que "una vegada Yoshi Oida, un mestre del teatre japonès, va dir a un dels seus alumnes: Jo puc ensenyar a un actor a fer bé el gest d'assenyalar la lluna, però des de la punta del seu dit fins la lluna ja és responsabilitat de l'actor. El mestre Oida va afegir: Quan jo actuo tant se me'n dona si el meu gest ha estat ben fet, l'únic important és si el públic ha pogut veure la lluna." L'alcalde va afegir ahir, després de veure algunes representacions: "Gràcies joves artistes de la 35a Trobada de Teatre d'Instituts, per fer-nos veure la lluna".

Aquesta Trobada de Teatre d'Instituts és al més antiga de tota Catalunya i està previst que l'any vinent es celebri a Sort, amb el format presencial de tots els grups com es venia fent abans de la pandemia. 

Galeria d'imatges