18° / 4° Clar

Gossos a la via pública

gossos

Una vegada més ens veiem amb la necessitat d’abordar aquest tema; tots som conscients de les obligacions i deures que s’han d’assumir per tenir aquests animals de companyia en bones condicions sociosanitàries , així com els requisits d’obligat compliment (xip identificador, registre, etc,...), però a l’hora de la veritat són molt pocs els qui compleixen amb les normatives establertes.

Els carrers estan molt bruts pels excrements d’aquests gossos, què tenen uns propietaris  que es desentenen de la seva obligació de recollir aquests excrements i de vigilar que els gossos facin les seves necessitats en llocs adequats, no a les parets de casa del veí ni a les rodes dels cotxes que trobem aparcats. Des de l’ajuntament emprendrem actuacions per penalitzar aquests infractors, per cert agraïm al personal de neteja de l’ajuntament la seva tasca pel que fa especialment a aquest tema.

Un altre aspecte que volem comentar és que un gos a l’hora de sortir a passeig, ja sigui a nivell urbà o pels camins de les rodalies, en tot moment ha d’anar controlat. El fet que vagi per camins no vol dir que pugui anar al seu aire, penseu que hi ha altra gent que surt a passeig o a fer esport i es poden trobar sobtats per un gos deslligat o sense morrió (en el cas dels que l’han de portar).

Amb aquest escrit pretenem recordar que hi ha una normativa i unes ordenances a complir, i creiem que posant-hi per part de tots tindrem un Bellpuig més segur i més net.

Document Actions