Alerta, Brushing!

Us informem que s’ha detectat un nou frau del comerç online, que consisteix en l’enviament de paquets petits amb objectes de poc valor, no comprats, a través de diverses plataformes de comercialització online per augmentar el posicionament de les empreses en aquestes plataformes de venta. Aquesta tècnica es coneix com Brushing.
La Comissió Europea ha alertat que en alguns casos el que s’està enviant són llavors foranies per a sembrar, amb els greus perills que això pot comportar, entre els quals cal destacar la possible introducció d’espècies de males herbes o plantes invasores, posant en risc la conservació de la biodiversitat dels nostres ecosistemes i l’entrada de llavors contaminades amb nous patògens (bacteris, fongs o virus) que podrien afectar la sanitat dels nostres cultius.

Des de l'Ajuntament de Bellpuig sol·licitem la vostra col·laboració  per poder fer front al frau de comerç online de llavors mitjançant la pràctica del Brushing al nostre municipi.

L'ajuntament és centre receptor dels paquets que continguin llavors, i una vegada recepcionats, ho comunicarem a l’Oficina Comarcal o als Serveis Territorials del DARP més propers, la seva existència, per tal que el personal del DARP procedeixi a la seva recollida per poder realitzar una gestió segura i adequada del material.

Adjuntem infografia informativa


Us agraïm la vostra col·laboració


Fitxers adjunts

Document Actions