Divendres, 15 De Desembre De 2017
Homenatge a la Vellesa, 6
Bellpuig - 25250
Telèfon: 973 32 04 08 
Fax: 973 32 10 87

Novetats

18/09/2017

BELLPUIG LLIURA EL PREMI ESTEL 2017 A LA “ASOCIACIÓN SÚMATE”


Foto

Les entitats socials, culturals, esportives i polítiques de la vila de Bellpuig van decidir atorgar el “Premi Estel 2017” a la “Asociación Súmate”,

per la conveniència de demostrar que el Procés és integrador i perquè tot i ser una associació formada per entitats i persones moltes delles nascudes en territori espanyol (fora de Catalunya) shan posicionat en la seva defensa i treballen i lluiten pel dret a decidir, les nostres llibertats perdudes i per aconseguir un estat independent per Catalunya.

Lacte de lliurament del premi es feia aquest dissabte 16 de setembre a Bellpuig, dins els actes de la Festa Major, i ha comptat amb l'assistència de la presidenta de lAsociacion Súmate, Sra. Montse Sánchez, i del vicepresident de lescola La Bressola, Sr. Miquel Mayol i la directora de lescola, Sra. Eva Bertrana, entitat que havia estat guardonada en la passada edició del Premi Estel.

La celebració a la qual també hi ha assistit regidors de lajuntament i el diputat al Parlament de Catalunya, Sr. Josep Maria Forné, ha tingut l'absència de lalcalde de Bellpuig, Sr. Salvador Bonjoch, que es trobava aquest matí a Barcelona a lacte reivindicatiu i de suport als alcaldes investigats per l'1-O.

A un quart duna del migdia davant de l'ajuntament hi hagut la concentració d'autoritats i entitats.

A dos quarts duna del migdia a la plaça Ramon Folch, ha tingut lloc el lliurament del Premi Estel, que ha estat recollit per la presidenta de la Asociacion Súmate Sra. Montse Sánchez, de la mà del primer tinent dalcalde de lajuntament, Sr. Ramon Torres.

Com marquen les bases del premi el vicepresident de lescola La Bressola, Sr. Miquel Mayol (entitat que havia estat guardonada en la passada edició del Premi Estel) ha llegit el manifest de l11 de setembre.

En recollir el guardó, Montse Sánchez ha agraït en nom de Súmate que els escollissin per rebre el Premi Estel, que diu encoratja a l'associació a seguir endavant amb el que vindrà.

La interpretació dels Segadors a càrrec de la cobla Lo Castell de Bellpuig ha posat el punt final a lacte.El Premi Estel:

El Premi Estel, que es ve lliurant a la vila des de lany 1991, satorga a les persones, entitats o institucions que shan destacat en la defensa de la llengua i la cultura catalana o bé per haver realitzat algun tipus dacció relacionada directament amb el territori català.

En la seva elecció hi participen les entitats socials, culturals, esportives i polítiques de la vila i són ratificats i concedits per lAjuntament de Bellpuig.

Les entitats culturals, socials, esportives i polítiques de la vila havien escollit,
Durant aquests anys, els guardons han estat atorgats a: Sr. Eliseu Climent (1991), Rvdm. Sr. Antoni Deig (1992),  Sr. Max Cahner (1993), Joan M. Pujals (1994), Sr. Miquel Calzada Mikimoto (1995), Sr. Jean Pau Alduy (1996), grup musical Els Pets (1997), Institut dEstudis Baix Cinca (1998), Excm. Sr. Marcelino Iglesias (1999), Rvdm. Sr. Cassià Maria Just (2000), Sr. Lluís Arola i Ferrer URV (2001), Universitat Catalana destiu de Prada de Conflent (2002) Excm. Sr. Juan José Ibarretxe i Markuartu (2003), el Sr. Joan Laporta, president del F.C.B (2004), Molt Honorable Sr. Jordi Pujol i Soley (2.005), Molt Honorable Sr. Heribert Barrera (2006) Acció Cultural del País Valencià (2007), Comissió de la Dignitat (2008) Lluís Llach (2009), la Coordinadora Nacional sobre la Consulta per la Independència (2010),  Sr. Josep Guardiola (2011) i lAssociació de Municipis per la Independència (2012), Òmnium Cultural (2013), Molt Honorable Sr. Artur Mas i Gavarró (2014), M. Hble. Sra. Carme Forcadell i Lluís (2015), La Bressola (2016), Asociación Súmate (2017).

Asociación Súmate:

Súmate és una associació sense ànim de lucre i no partidista constituïda per ciutadans i entitats cíviques i socials, la qual el seu objectiu és estendre el debat social i polític obert a Catalunya sobre el seu futur com a poble.

Està formada en gran part per catalans de llengua i cultura de totes les parts del territori espanyol que, per qüestions familiars i / o d'origen, han mantingut aquest patrimoni sense renunciar per això a ser i formar part activa de la comunitat nacional catalana.

Lentitat advoca per un debat obert, democràtic i participatiu que inclogui catalans que sovint s'han vist exclosos o la seva opinió, segrestada per la desinformació, el desconeixement o els prejudicis.

Des de lassociació es denúncia fermament la destrucció de l'estat del benestar i la política d'ofec social, el que a Catalunya suposa la pèrdua d'oportunitats i l'augment de l'exclusió social i pretén ser part activa en afrontar els reptes socials i polítics daquesta.

També denuncia el desequilibri fiscal i el maltractament polític al qual l'Estat espanyol sotmet a Catalunya des de fa temps i defensa el dret a decidir quin futur volem amb el convenciment que un estat propi beneficarà el conjunt dels catalans.

Súmate conclou el seu manifest fundacional amb la citació Ara més que mai, la Catalunya social que volem i necessitem mereix decidir una Catalunya sobirana.
 Cercador

Ajuntament
Totes les administracions

Destacats

Mapa Web